Magazin: Tölgyfahordós sörök
Különleges whiskyízeket Skóciában is gyakran úgy állítanak elő, hogy olyan tölgyfahordókban érlelik őket, amelyekben portóikat vagy sherryket tároltak. Egy ötlet, mégpedig hogy hogyan próbálják egy jófajta ale sör ízét a whiskybe csempészni, vezetett ahhoz, hogy véletlenül felfedezték a tölgyfahordós érlelésű sört.A szeszfőzde munkatársai jöttek rá, micsoda kincset rejtenek az alebe „áztatott” hordók – a néhányezer liter sör fa által kialakított ízét a szakemberek 2003-ban az angol kóstolási szabályok szerint adható legmagasabb pontszámmal jutalmazták. Azóta a skót Innis and Gunn „barrikolt” söre nem melléktermék többé, sőt, a sörfőzde legújabb aleje számára már olyan hordókat vásárol, melyben előtte rumot érleltek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Budapest éjszakai élete fordulóponthoz ért: tömegturizmus helyett minőségi újragondolásra van szükség
A hajdani pezsgő budapesti éjszakai élet mára látványosan megkopott –…
Tovább olvasom >A szlovének több mint fele Horvátországban nyaralna az idén
A szlovének 71 százaléka tervez nyaralást az idén, és a…
Tovább olvasom >