Magazin: Tölgyfahordós sörök

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 08. 12. 12:00

Különleges whiskyízeket Skóciában is gyakran úgy állítanak elő, hogy olyan tölgyfahordókban érlelik őket, amelyekben portóikat vagy sherryket tároltak. Egy ötlet, mégpedig hogy hogyan próbálják egy jófajta ale sör ízét a whiskybe csempészni, vezetett ahhoz, hogy véletlenül felfedezték a tölgyfahordós érlelésű sört.A szeszfőzde munkatársai jöttek rá, micsoda kincset rejtenek az alebe „áztatott” hordók – a néhányezer liter sör fa által kialakított ízét a szakemberek 2003-ban az angol kóstolási szabályok szerint adható legmagasabb pontszámmal jutalmazták. Azóta a skót Innis and Gunn „barrikolt” söre nem melléktermék többé, sőt, a sörfőzde legújabb aleje számára már olyan hordókat vásárol, melyben előtte rumot érleltek.

Kapcsolódó cikkeink