Magazin: Tölgyfahordós sörök
Különleges whiskyízeket Skóciában is gyakran úgy állítanak elő, hogy olyan tölgyfahordókban érlelik őket, amelyekben portóikat vagy sherryket tároltak. Egy ötlet, mégpedig hogy hogyan próbálják egy jófajta ale sör ízét a whiskybe csempészni, vezetett ahhoz, hogy véletlenül felfedezték a tölgyfahordós érlelésű sört.A szeszfőzde munkatársai jöttek rá, micsoda kincset rejtenek az alebe „áztatott” hordók – a néhányezer liter sör fa által kialakított ízét a szakemberek 2003-ban az angol kóstolási szabályok szerint adható legmagasabb pontszámmal jutalmazták. Azóta a skót Innis and Gunn „barrikolt” söre nem melléktermék többé, sőt, a sörfőzde legújabb aleje számára már olyan hordókat vásárol, melyben előtte rumot érleltek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >