Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten
Csaknem hatvan tokaj-hegyaljai pincészet mintegy 160 borával, külön aszúteremmel és minikurzusokkal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.
A Winelovers által szervezett tematikus nagykóstolón Tokajtól Mádon és Erdőbényén át Sárospatakig a borvidék vezető termelői azt mutatják meg, hogy hol tartanak most a száraz és késői szüretelésű borok, a szamorodni és az aszú.
A szervezők közleménye szerint a nagykóstoló nem csupán borstílusok, de szőlőfajták tekintetében is széles áttekintést nyújt Tokaj-Hegyalja kínálatából. A borvidéken engedélyezett mind a hat szőlőfajta – furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő, kabar és zéta – képviseltetni fogja magát fajtaborként vagy házasításban. Kiemelt szerepet kap természetesen a furmint, ez a szőlőfajta ugyanis az utóbbi időkben végérvényesen betört a nemzetközi piacokra és elismerést szerzett az egész hazai ágazatnak – emlékeztetnek a szervezők.
Mint kiemelték, a tokaji aszú az őt megillető exkluzív környezetben mutatkozik be: a vendégek külön aszúteremben térítés ellenében választhatnak a kínálatból és nyugodt körülmények között ízlelgethetik kedvenceiket.
A kóstolás mellett a rendezvény komoly hangsúlyt fektet a borral kapcsolatos edukációra is: az érdeklődők 30 perces, ingyenes pop up kurzusokon szerezhetnek ismereteket egy-egy aktuális témával kapcsolatban.
A szervezők közölték, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésként az idei kóstolón több óvintézkedést is bevezetnek.
A rendezvény részletes programja és kiállítói listája a https://wineloversrendezvenyek.hu/tokaji-marcius honlapon található meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ez lehet az oka a vörösbor-fogyasztás drámai visszaesésének
Az elmúlt években világszerte érzékelhető a vörösbor-fogyasztás visszaesése – és…
Tovább olvasom >Alumíniumpalackos bort vezet be a brit Aldi
Április 14-től alumíniumpalackos saját márkás borral bővül az Aldi kínálata…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság az uniós borágazat versenyképességének erősítésére tett javaslatot
Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol az európai borágazat versenyképességének, ellenálló…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >