Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten
Csaknem hatvan tokaj-hegyaljai pincészet mintegy 160 borával, külön aszúteremmel és minikurzusokkal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.
A Winelovers által szervezett tematikus nagykóstolón Tokajtól Mádon és Erdőbényén át Sárospatakig a borvidék vezető termelői azt mutatják meg, hogy hol tartanak most a száraz és késői szüretelésű borok, a szamorodni és az aszú.
A szervezők közleménye szerint a nagykóstoló nem csupán borstílusok, de szőlőfajták tekintetében is széles áttekintést nyújt Tokaj-Hegyalja kínálatából. A borvidéken engedélyezett mind a hat szőlőfajta – furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő, kabar és zéta – képviseltetni fogja magát fajtaborként vagy házasításban. Kiemelt szerepet kap természetesen a furmint, ez a szőlőfajta ugyanis az utóbbi időkben végérvényesen betört a nemzetközi piacokra és elismerést szerzett az egész hazai ágazatnak – emlékeztetnek a szervezők.
Mint kiemelték, a tokaji aszú az őt megillető exkluzív környezetben mutatkozik be: a vendégek külön aszúteremben térítés ellenében választhatnak a kínálatból és nyugodt körülmények között ízlelgethetik kedvenceiket.
A kóstolás mellett a rendezvény komoly hangsúlyt fektet a borral kapcsolatos edukációra is: az érdeklődők 30 perces, ingyenes pop up kurzusokon szerezhetnek ismereteket egy-egy aktuális témával kapcsolatban.
A szervezők közölték, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésként az idei kóstolón több óvintézkedést is bevezetnek.
A rendezvény részletes programja és kiállítói listája a https://wineloversrendezvenyek.hu/tokaji-marcius honlapon található meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett…
Tovább olvasom >Bock József kapta a Magyar Bor Akadémia Életmű Díját
Felharsant az Országház Vadásztermében a Magyar Bor Akadémia szignálja, Bock…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >Növekedett a kereskedelem és az FMCG vonzereje a munkavállalók körében
Április 25-én 11. alkalommal hirdette ki a Randstad Magyarország legnépszerűbb…
Tovább olvasom >CSAOSZ Konferencia – Élelmiszer-veszteség csökkentése fenntartható csomagolással
A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) a közép-európai térségben…
Tovább olvasom >