Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten
Hatvan pincészet boraival és hét mesterkurzussal várja a látogatókat a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapestben.
A tavaly Tokaj Grand néven megrendezett programsorozat idén vette fel a Tokaj Március nevet – mondta el az MTI-nek Harsányi Dávid szervező.
Mint kiemelte, tapasztalataik szerint a Winelovers csoport rendezvényei között nem minden fogyasztó látta a kapcsolatot, ezért szerették volna megmutatni, hogy ezek összefüggenek. „Ezért mostantól mindegyik rendezvény címében felbukkannak a hónapnevek is, ráadásul így talán sikerül elérni, hogy az adott hónapban minden az adott fajtáról vagy régióról szóljon” – jegyezte meg.
Harsányi Dávid hozzátette: a szombati sétáló kóstolón csaknem hatvan borászat állít ki, így a közönség kiváló metszetet kaphat a borvidékről, a termelőkön kívül pedig gasztronómiai kiállítókkal, szálláshelyekkel és tokaji szervezetekkel is lehet majd találkozni. Az aszú teremben akár harminc tételt is meg lehet kóstolni.
A vendégek számos mesterkurzuson mélyíthetik el tudásukat. A Tokaj-Oremus birtok történetében száraz borokon és aszúkon keresztül 1999-ig lehet visszatekinteni, majd az egyik legelismertebb tokaji borásszal, Demeter Zoltánnal Mészáros Gabriella borakadémikus beszélget, miközben a termelőtől pezsgő, száraz bor, főbor és aszú egyaránt kóstolható lesz.
Egyre egyedibb arccal jelentkeznek a borpiacon Tokaj-Hegyalja települései: most egy mesterkurzuson mutatkozik be Tállya, Olaszliszka, Mád, Tarcal, Tokaj városa, Erdőbénye és Sárospatak, de sokan várják azt is, hogy Áts Károly főborász bemutassa a megújult Tokaj Kereskedőház friss szellemben készült tételeit.
A tokaji lösz titkát a Hétszőlő borain keresztül Makai Gergely birtokvezető és Vitányi Béla geológus kutatja majd, de komoly borsorral mutatkozik be a Tokaji Borárverés is. A mesterkurzusok sorát A tokaji édes helye: Tokaj vs. Sauternes című előadás zárja, amelynek során Sauternes-ből és Tokajból négy-négy tételt vethetnek össze a résztvevők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Nem csak a bor, a tető is lehet fehér: így küzd a felmelegedés ellen ez a borászat
Esztergom fölött bújik meg az a szlovákiai, zömében magyarok lakta kis…
Tovább olvasom >Őszi kirándulás és borkóstoló az Etyek-Budai borvidéken
Az őszi időszak tökéletes lehetőséget nyújt az aktív turizmus kedvelőinek,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >