Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten
Hatvan pincészet boraival és hét mesterkurzussal várja a látogatókat a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapestben.
A tavaly Tokaj Grand néven megrendezett programsorozat idén vette fel a Tokaj Március nevet – mondta el az MTI-nek Harsányi Dávid szervező.
Mint kiemelte, tapasztalataik szerint a Winelovers csoport rendezvényei között nem minden fogyasztó látta a kapcsolatot, ezért szerették volna megmutatni, hogy ezek összefüggenek. „Ezért mostantól mindegyik rendezvény címében felbukkannak a hónapnevek is, ráadásul így talán sikerül elérni, hogy az adott hónapban minden az adott fajtáról vagy régióról szóljon” – jegyezte meg.
Harsányi Dávid hozzátette: a szombati sétáló kóstolón csaknem hatvan borászat állít ki, így a közönség kiváló metszetet kaphat a borvidékről, a termelőkön kívül pedig gasztronómiai kiállítókkal, szálláshelyekkel és tokaji szervezetekkel is lehet majd találkozni. Az aszú teremben akár harminc tételt is meg lehet kóstolni.
A vendégek számos mesterkurzuson mélyíthetik el tudásukat. A Tokaj-Oremus birtok történetében száraz borokon és aszúkon keresztül 1999-ig lehet visszatekinteni, majd az egyik legelismertebb tokaji borásszal, Demeter Zoltánnal Mészáros Gabriella borakadémikus beszélget, miközben a termelőtől pezsgő, száraz bor, főbor és aszú egyaránt kóstolható lesz.
Egyre egyedibb arccal jelentkeznek a borpiacon Tokaj-Hegyalja települései: most egy mesterkurzuson mutatkozik be Tállya, Olaszliszka, Mád, Tarcal, Tokaj városa, Erdőbénye és Sárospatak, de sokan várják azt is, hogy Áts Károly főborász bemutassa a megújult Tokaj Kereskedőház friss szellemben készült tételeit.
A tokaji lösz titkát a Hétszőlő borain keresztül Makai Gergely birtokvezető és Vitányi Béla geológus kutatja majd, de komoly borsorral mutatkozik be a Tokaji Borárverés is. A mesterkurzusok sorát A tokaji édes helye: Tokaj vs. Sauternes című előadás zárja, amelynek során Sauternes-ből és Tokajból négy-négy tételt vethetnek össze a résztvevők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >Történelmi döntés: az Európai Bizottság jóváhagyta az első fenntarthatósági áregyezséget a borágazatban
Az Európai Bizottság első alkalommal foglalt hivatalosan állást egy fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tarja, vizes törölköző, trükkök – így grillez a magyar!
Dübörög a nyár, a grillsütők folyamatosan dolgoznak, és a magyar…
Tovább olvasom >Szobaszervíz helyett ételrendelés – házhoz megy a lángos
Egyre több turista rendel ételt a szállására a foodora nemzetközi…
Tovább olvasom >A kisüzemi sörfőzdék a sörkultúra megújításának motorjai
Értékközpontú alternatívát kínálnak a kisüzemi sörfőzdék a nagyipari termelés mellett,…
Tovább olvasom >