Tokaji is szerepel az El Bulli aukcióra bocsátott borai között
A világhírű, három Michelin-csillagos El Bulli étterem – amely tavaly júliusban zárta be kapuit – borait a Sotheby’s aukcióján vásárolhatják meg az érdeklődők.
Az étterem a molekuláris gasztronómia fellegváraként volt ismert. Ferran Adriá séf üzleti partnere, Juli Soler állította össze a mintegy 1600 tételből álló listát, amely meglehetősen nagy kihívást jelentett számára, figyelembe véve a hihetetlenül innovatív és változékony konyhát. A megvételre ajánlott borok között klasszikus top pezsgők, bordeaux-i és burgundi borok is szerepelnek, csakúgy, mint Torres’ Mas La Plana italok. A borokat egyébként 16 országból válogatták össze, és a portugál, görög, kanadai nedűk között szerepel magyar is, nevezetesen egy tokaji.
A múlt évben bezárt El Bulli egyébként non-profit szervezetként újra kinyitja kapuit, várhatóan 2014-ben, hogy otthont adjon “az avantgárd gasztronómia szerelmeseinek”. Az elképzelések szerint egy kreatív közösséget hoznak így létre, amelynek tagjai lesznek séfek és sommerlier-ek, éppúgy, mint a vendéglátás egyéb területein dolgozók. (Decanter.com, Borkultusz, turizmusonline.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >