Tokaji is szerepel az El Bulli aukcióra bocsátott borai között
A világhírű, három Michelin-csillagos El Bulli étterem – amely tavaly júliusban zárta be kapuit – borait a Sotheby’s aukcióján vásárolhatják meg az érdeklődők.
Az étterem a molekuláris gasztronómia fellegváraként volt ismert. Ferran Adriá séf üzleti partnere, Juli Soler állította össze a mintegy 1600 tételből álló listát, amely meglehetősen nagy kihívást jelentett számára, figyelembe véve a hihetetlenül innovatív és változékony konyhát. A megvételre ajánlott borok között klasszikus top pezsgők, bordeaux-i és burgundi borok is szerepelnek, csakúgy, mint Torres’ Mas La Plana italok. A borokat egyébként 16 országból válogatták össze, és a portugál, görög, kanadai nedűk között szerepel magyar is, nevezetesen egy tokaji.
A múlt évben bezárt El Bulli egyébként non-profit szervezetként újra kinyitja kapuit, várhatóan 2014-ben, hogy otthont adjon “az avantgárd gasztronómia szerelmeseinek”. Az elképzelések szerint egy kreatív közösséget hoznak így létre, amelynek tagjai lesznek séfek és sommerlier-ek, éppúgy, mint a vendéglátás egyéb területein dolgozók. (Decanter.com, Borkultusz, turizmusonline.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >