A biztonságos magyar tojást vásárolják a fogyasztók
Az ellenőrzött termelésből származó, biztonságos magyar étkezési tojások fogyasztását részesítsék előnyben a hazai vásárlók – hívja fel a figyelmet a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség). A külföldi előállítású, importált tojások sokszor humánegészségügyi kockázatokat jelenthetnek. A legújabb nemzetközi híradások szerint lengyel tojásokban mutattak ki olyan mennyiségű antibiotikumot, amely az emberi egészséget is veszélyeztetheti.
Több nemzetközi híradás is arról számolt be az utóbbi időszakban, hogy az emberi egészségre is ártalmas szennyeződéseket mutattak ki étkezési tojásokban. Holland és német értesülések szerint egyes tojástételekben ismét fipronilos rovarirtószer-maradvány jelent meg, a napokban pedig a lengyel állatorvosi szolgálat hívott vissza a piacról több mint 4 millió darab étkezési tojást, mert azokban a megengedettnél magasabb antibiotikum-tartalmat észleltek.
Az újabb nemzetközi esetek is rávilágítanak arra, hogy a külföldi előállítású, importált tojások fogyasztása humánegészségügyi kockázatokat jelenthet – szögezi le a Tojásszövetség. A lengyelországi helyzet magyar szempontból is különösen fontos lehet, mert a külföldi étkezési tojások zöme Lengyelországból érkezik a magyar piacra. Ezért a szövetség felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy az importált termékek helyett az ellenőrzött és nyomon követhető termelésből származó magyar étkezési tojások vásárlását részesítsék előnyben.
A magyar gazdaságokban termelt tojások kiváló minőségűek és biztonságosan fogyaszthatók – húzza alá a Tojásszövetség. A sokszor bizonytalan eredetű és tisztázatlan beltartalmú külföldi termékekkel szemben a magyar gazdaságokból származó tojások nyújthatnak megfelelő minőségi garanciákat a fogyasztók számára.
Kapcsolódó cikkeink
Jelöletlen tojásokat találtak egy furgonban az M5-ös autópályán
Több mint hatvanezer jelöletlen tojást foglaltak le a Nemzeti Adó-…
Tovább olvasom >Új helyszínen várja az érdeklődőket a Nébih Farm
Decembertől megnyitotta kapuját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megújult Nébih Farm,…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >