Együtt a csapolt sör áfájának csökkentéséért
Augusztusban az idén létrejött Kraft Sör Egyesület csatlakozott a Magyar Sörgyártók Szövetsége és a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete korábbi kezdeményezéséhez, amellyel március óta lobbiznak a csapolt sörök áfájának csökkentéséért az éttermi étkezésben tervezett 5 százalékos kedvezményes áfakulcs szintjére – ez az érintettek szerint is a szakma példátlan összefogását jelenti.
A VG által idézett szakemberek szerint a csapolt sör áfacsökkentése közös érdek, növelné a vendéglátók és a sörfőzdék mozgásterét is, a többletet pedig technológia- és termékfejlesztésre, innovációra lehetne fordítani. A kedvezményes forgalmi adó nagyobb mozgásteret teremtene a vendéglátásban az oly sokszor emlegetett bérfejlesztésnek is, ami biztosítja a szakképzett munkaerőt és magas szolgáltatási színvonalat. A horecapiacról több ezer főnyi szakképzett munkaerő hiányzik, az áfacsökkentés ezeknek az üres álláshelyeknek a betöltését is segítené. //
Kapcsolódó cikkeink
Prémium ízek, mentes lendület
A sörpiac prémiumizációja tovább erősödik, a fogyasztók egyre inkább a…
Tovább olvasom >Árrésstop kontra áfacsökkentés: megoldás az inflációra vagy politikai viták terepe?
A kormány március közepétől életbe léptette az árrésstopot, amely szerint…
Tovább olvasom >Csökkentették a gluténmentes kenyérfélék áfáját Spanyolországban
Spanyolországban a legfelsőbb bíróság döntését követően csökkentette a pénzügyminisztérium a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >A fenntartható turizmus fejlesztését segítő uniós program indult Szegeden
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő, 2,5 millió eurós (mintegy egymilliárd…
Tovább olvasom >A vendéglátóhely-nevek és a brit humor – A nap képe
Az angolok imádják a(z angol) humort, láthatóan még a vendéglátóhelyek…
Tovább olvasom >