Együtt a csapolt sör áfájának csökkentéséért
Augusztusban az idén létrejött Kraft Sör Egyesület csatlakozott a Magyar Sörgyártók Szövetsége és a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete korábbi kezdeményezéséhez, amellyel március óta lobbiznak a csapolt sörök áfájának csökkentéséért az éttermi étkezésben tervezett 5 százalékos kedvezményes áfakulcs szintjére – ez az érintettek szerint is a szakma példátlan összefogását jelenti.
A VG által idézett szakemberek szerint a csapolt sör áfacsökkentése közös érdek, növelné a vendéglátók és a sörfőzdék mozgásterét is, a többletet pedig technológia- és termékfejlesztésre, innovációra lehetne fordítani. A kedvezményes forgalmi adó nagyobb mozgásteret teremtene a vendéglátásban az oly sokszor emlegetett bérfejlesztésnek is, ami biztosítja a szakképzett munkaerőt és magas szolgáltatási színvonalat. A horecapiacról több ezer főnyi szakképzett munkaerő hiányzik, az áfacsökkentés ezeknek az üres álláshelyeknek a betöltését is segítené. //
Kapcsolódó cikkeink
Prémium ízek, mentes lendület
A sörpiac prémiumizációja tovább erősödik, a fogyasztók egyre inkább a…
Tovább olvasom >Árrésstop kontra áfacsökkentés: megoldás az inflációra vagy politikai viták terepe?
A kormány március közepétől életbe léptette az árrésstopot, amely szerint…
Tovább olvasom >Csökkentették a gluténmentes kenyérfélék áfáját Spanyolországban
Spanyolországban a legfelsőbb bíróság döntését követően csökkentette a pénzügyminisztérium a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >