Több tonna romlott húst foglaltak le Szarvason
Több tonna romlott húst foglaltak le a szakhatóságok Szarvason egy vállalkozás telephelyén, a cég tevékenységét az élelmiszerlánc-biztonsági szakhatóság felfüggesztette – tájékoztatta az MTI-t Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.
Elmondta: a Szarvasi Rendőrkapitányság rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A bejelentés a rendőrségre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága részéről érkezett, a hivatal jelezte, hogy egy élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó vállalkozás nagy tételben lejárt szavatosságú terméket hoz forgalomba.
Tóth Gábor főállatorvos az MTI-nek elmondta: több tonna húsról és egyéb élelmiszerről van szó, a helyszíni ellenőrzés kedden reggel kezdődött, és jelenleg is tart.
A Szarvasi Rendőrkapitányság 2012. április 3-án házkutatást tartott a cég Szarvas külterületén lévő telephelyén, kiskereskedelmi üzletében, illetve a vállalkozás által bérelt hűtőraktárban a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés megyei kirendeltségének munkatársaival közösen. Mindhárom helyszínen nagyobb mennyiségben foglaltak le kétes eredetű és szavatosságú hústermékeket. A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai olyan mértékű higiéniás szabálysértéseket tártak fel a vállalkozás telephelyén, hogy a cég működését a szakhatóság felfüggesztette. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >