Több száz tonna árut vont ki a forgalomból 2019-ben a Nébih
Több száz tonna ismeretlen eredetű és veszélyes árut vont ki a forgalomból 2019-ben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága (KÜI) – írja a Magyar Nemzet nyomán a portfolio.hu.
A hatóság szakemberei 582 ellenőrzést végeztek, november végéig 124 esetben szabtak ki bírságot, közel 110 millió forint összegben. Tizenkilenc esetben a vállalkozó tevékenységének felfüggesztését, 27 esetben a tevékenység korlátozását rendelték el.
Az élelmiszer-előállítók és -forgalmazók ellenőrzései során tapasztalt leggyakoribb jogsértések a lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idő jogellenes meghosszabbítása, valamint a termékek nyomon követésével kapcsolatos hiányosságok voltak.
Az év egyik legnagyobb fogása egy gyrost gyártó üzemben volt, ahol 114 tonna ismeretlen eredetű alapanyagot zárolt a hatóság. Egy vásáron száz jelöletlen sertést találtak az ellenőrök, az állatok forgalmazását azonnal betiltották. Szigorú ellenőrzésnek vetették alá a különböző táplálékkiegészítőket is, az interneten forgalmazott termékekben több esetben is tiltott alapanyagot, például parlagfüvet találtak az ellenőrök. (portfolio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Kolbászok, szalámik, taktikák
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Svédasztal az iskolákban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A halászati ellenőrzés és nyomon követés támogatása kiemelt projekt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Dm babybonus várandósoknak és kisgyermekes családoknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >60 millió eurót fordított spanyolországi gyárának fejlesztésére a Danone
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Felvásárolta a Prosus a Just Eat Takeaway-t
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >