Több mint tizenötezer vendéget várnak hétvégén a velemi gesztenyenapokra
Több mint tizenötezer vendéget várnak szombaton és vasárnap a velemi gesztenyenapokra – közölte az MTI-vel a Vas megyei község polgármestere.
Szél Józsefné elmondta: a Kőszegi-hegység egyik legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, amelynek beérését hagyományos módon gesztenyesütéssel, gesztenyés ételek készítésével, kézműves vásár tartásával ünneplik meg minden évben.
Hozzátette: a velemi gesztenyenapok ma már a térség egyik legjelentősebb gasztronómiai és hagyományőrző kulturális rendezvényévé vált, melynek megszervezését negyedik éve saját kezébe vette az önkormányzat.
Szél Józsefné szólt arról, hogy idén is több mint kétszáz vendéglátós és árus kínálja majd portékáit, több helyen sütik majd egyszerre nyílt lángon a gesztenyét, gesztenyés ételeket, süteményeket, de akár gesztenyés sört is kóstolhatnak a községbe érkező vendégek.
Ismertetése szerint szombaton délután fél kettőkor tartják az ünnepélyes megnyitót, ezt követi a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Tulipán Együttes, majd a Perenyei Hagyományőrző Együttes műsora, végül pedig délután négy órától a Bikini együttes koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők.
Vasárnap délután egyebek között a Boglya Együttes, a Gencsapáti Hagyományőrzők, a Kópic és az Ispiláng Néptáncegyüttes, valamint a Bakafánt Énekegyüttes lép fel, majd a Holdviola együttes koncertje zárja a sort.
A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvény minkét napján forgalomkorlátozás lesz érvényben, a községet autóval csak Kőszegszerdahely felől lehet megközelíteni. Az önkormányzat ideiglenes parkolót alakított ki, külön parkolóban állhatnak meg a mozgássérültek és az autóbusszal érkezők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >