Több mint kétszázan vesznek részt a Kisalföldi Erdőgazdaság gyümölcsoltási programján
Sikeres a Kisalföldi Erdőgazdaság (Kaeg) Zrt. ötödik éve tartó gyümölcsoltási programja, amelyen az előzetes jelentkezések szerint idén már több mint kétszázan vesznek részt szombat délután a Győrhöz közeli Ravazdon – tájékoztatta a zrt. ravazdi erdei iskola vezetője az MTI-t.
Libor Mária elmondta, a programmal az őshonos magyar gyümölcsfajták fogyasztását és továbbörökítését segítik. Hozzátette: ezért szervezték meg a római katolikus egyház által március 25-én ünnepelt, gyümölcsoltó Boldogasszony napjához kapcsolódva az oltó programot.
A korábbi alkalmakkor gyermekek és felnőttek közösen oltottak be vad alanyokat, például vadalmát, vadkörtét, ezúttal pedig az idei év fáját, a sajmeggyet oltják be meggyel és cseresznyével. A programban március 2-án, a fák nyugalmi időszakában, oltóvesszőket is gyűjtöttek, amelyekkel szombat délután az erdőgazdaság által biztosított sajmeggy vadalanyra saját oltványt fognak készíteni.
Libor Mária kitért arra is, hogy a zrt., a többi állami erdőgazdasághoz hasonlóan, közcélú tevékenységként tart fent erdei iskolákat, ahol a legfiatalabbakat a környezettudatosságra nevelik. Ennek egyik eleme, hogy nemcsak az erdővel, hanem az erdő nyújtotta lehetőségekkel is megismertetik őket, így például a vadalanyokkal. Két éve gyermekek oltottak be vadalmákat, amelyeket otthonaikban azóta is gondoznak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Zöldség drágábban, mint hús? – Megfordult a világ az élelmiszerpiacon
Miközben évtizedekkel ezelőtt a zöldség volt az olcsó alternatíva a…
Tovább olvasom >Elkezdődött a magyar dinnye árusítása az Auchanban
Bár az idei nyár az átlagosnál hűvösebben indult, és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Öt markáns trend alakítja a globális üzleti szolgáltatóközpontok jövőjét
A világ vezető üzleti szolgáltató vállalatai átfogó digitális stratégiákkal, generatív…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >Túl sok az ipari kémia a tányéron: az ultrafeldolgozott élelmiszerek terjedése már az uniós szabályozók figyelmét is felkeltette
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF – ultra-processed foods) aránya drasztikusan megnőtt…
Tovább olvasom >