Több mint kétezer indulót várnak a szekszárdi borvidéki félmaratonon
Több mint kétezer résztvevőt várnak szombaton Szekszárdon a 8. Tolle borvidék félmaraton futóversenyre, amely az olimpiai ötpróba pontgyűjtő eseménye is.
A szombaton 14 órakor, a Béla király térről induló versenyre, amelyet négy egyéni távon rendeznek meg, előzetesen 1700-an neveztek, és 2100 indulóra számítanak – mondta Márkus István szervező az MTI-nek.
Az amatőr futók 5, 14, 21 kilométeres, illetve egy 28 kilométeres félmaraton plusz távon állhatnak rajthoz. A két utóbbi számban közel 1200-an indulnak, a leghosszabb távon két-három fős csapatok is részt vesznek majd – tette hozzá.
Az egyes számok útvonala szekszárdi utcákon és a borvidék útjain halad, a félmaraton plusz távon összesen több mint 780 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük a futóknak, 95 százalékban szilárd burkolatú utakon.
A résztvevőket futás közben zenészek, frissítő pontok várják. A versenyprogram szerint egykilométeres távon gyerekek is indulhatnak.
Az egyes távok teljesítésével a futók 5, 4, 3, illetve 1 pontot gyűjthetnek az olimpiai ötpróba sorozat keretében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >A Decathlon hasít, miközben a versenytársak nehéz helyzetben vannak
A sportláncok versenyében a Decathlon Magyarországon kiemelkedő eredményeket mutat fel,…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >