Több mint félmillió forintot adtak egy japán dinnyéért
A korábbi rekordár harmadért, vagyis 220 ezer jenért (626 ezer forintért) kelt el egy Densuke dinnye a szezonnyitó dinnyeárverésen Japánban. Az árverésen 71 dinnyét adtak el – olvasható az origo-n.
A Hokkaidó szigetén tartott tradicionális éves nyitóárverésen tavaly még jóval drágábban kelt el a sötétzöld héjú, különleges gyümölcs.
A Toma város jelképének számító gyümölcs egyikéért az előző évi árverésen fizették az eddigi legmagasabb összeget, 750 ezer jent (2,1 millió forintot).
Az Asahikavában lévő halpiac szóvivője elmondta, hogy várható volt az ár csökkenése a járvány miatt.
Hasonlóan járt a szintén nagyon híres Yubari dinnye is, melynek 2 példánya „csak” 348 ezer forintnak megfelelő jenért kelt el.
Az aukciók minden évben a nemes gyümölcsökkel való kereskedelem szezonjának ünnepélyes kezdetét jelzik.
A dinnyék Hokkaido büszkeségei, kiválasztott földművesek termelik.
Magas áruk elsősorban a kereskedőket dicséri, az indító árverések ugyanis elsősorban PR-akciók, a sajtó figyelmének felkeltését célozzák meg. Az itt elkelt dinnyéket főként éttermek vásárolják meg. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Bezárja sanghaji gyárát a Yakult, átszervezéssel erősítene Kínában
A japán Yakult Honsha Sanghajban működő gyárának bezárásával tenné versenyképesebbé…
Tovább olvasom >A klímaváltozás veszélyezteti Japán híres rizstermelését
A klímaváltozás nemcsak a magyar gazdákat sújtja, de Japánban is…
Tovább olvasom >Az amerikai RTD-koktélok piacán törekszik nagyobb részesedésre a japán Suntory
A japán Suntory Holdings a szeszes italok terén megszerzett szakértelmére…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >