Több mint 200 fajtát mutattak be a pécsi csemegeszőlő-kiállításon
Több mint 200 különböző fajtát ismerhettek és kóstolhattak meg az érdeklődők a II. Országos Csemegeszőlő Kiállításon és Versenyen szombaton Pécsen – közölte a szervező, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete az MTI-vel.

(Fotó: Pixabay)
Azt írták, hogy a csemegeszőlő-fajták népszerűsítése, a termesztés szakmai támogatása érdekében tavaly indított országos rendezvényen az idén csaknem húsz kiállító jelent meg portékáival. Délelőtt a szakemberek előadásokon vehettek részt, amelyeken egyebek mellett a csemegeszőlő-termesztés hazai jelenéről és jövőjéről, az ökológiai gazdálkodásról, az ültetvényeket érintő kórokozókról, a szaporítási módszerekről és a mezőgazdasági drónokról szerezhettek hasznos információkat.
A látogatók több mint 200 különböző szőlőt kóstolhattak meg
A szakmai zsűri megválasztotta a legszebb és a legnagyobb fürtöt, a legfinomabb, valamint a legnagyobb bogyóméretű szőlőfajtát is. A közleményben kitértek arra: a csemegeszőlő-termesztés szakmai támogatására az utóbbi években egyre nagyobb az igény, a csemegeszőlő iránti érdeklődés országos szinten is fokozódik. A rendezvényen aláírták a PTE és az Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem Agrobiotechnikai Kara közötti együttműködési megállapodást, amely révén szorosabbá válik a két intézmény szőlőtermesztéssel és -nemesítéssel összefüggő tudományos és szakmai kapcsolata – áll a közleményben.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Új magyar szőlőfajta hódíthatja meg az egész országot?
A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel…
Tovább olvasom >Megújította gépparkját és borászati eszközállományát a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete
Csaknem egymilliárd forintos fejlesztés keretében megújította szőlészeti gépparkját és borászati…
Tovább olvasom >November végétől pályázhatnak az AKG-ban való részvételre a szőlőtermelők
Kiemelkedő lehetőség a szőlőtermelőknek az új Agrár-környezetgazdálkodási támogatási programban (AKG)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között…
Tovább olvasom >Mélytechnológiai központot nyit a Nestlé az innováció felgyorsítására
Új mélytechnológiai központ létrehozását tervezi a Nestlé Svájcban, hogy megerősítse…
Tovább olvasom >Új saját márkás hús-termékcsaládot vezet be a Lidl az USA-ban
A Lidl US első alkalommal vezet be saját márkás frisshús-termékcsaládot…
Tovább olvasom >