Több mint 18 tonna fertőzött húst hívtak vissza az USA-ban
Több amerikai lap is beszámolt arról, hogy New Jerseyben több mint 18 tonna darált marhahúst kellett visszahívni, mivel az USA Mezőgazdasági Minisztériumának élelmiszer-biztonsági és felügyeleti hivatala szerint a rakomány e. colival lehetett fertőzött – írja az origo.
A nyers darált marhahúst a Lakeside Refrigerated Services vállalat készítette és New Jersey-ben található központjából szállította az Egyesült Államok különböző részeire.
A terméket június 1-én csomagolták, a visszahívásra pedig azért volt szükség, mert fennáll a gyanúja annak, hogy a szállítmány e. coli baktériummal lehet fertőzött.
Az e.coli baktérium szélsőséges esetekben halált is okozhat, azonban a leggyakoribb tünetek a véres hasmenés, a gyomortájéki görcsök, amelyek több napig is eltarthatnak, valamint a kiszáradás.
Ugyan a legtöbb ember egy héten belül felépül, néhány súlyos esetben a baktérium a májfunkció leállásához is vezethet. Az Egyesült Államokban évente 265 ezer e. coli fertőzés történik. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >Elkészült az EU Riasztási és Együttműködési Hálózatának 2024-es összefoglalója
Az Európai Unió Riasztási és Együttműködési Hálózata (ACN) 2024-ben 9400-nál…
Tovább olvasom >Agrárkamara: nem kérünk az ukrán importból
Az Európai Bizottság határozatlan idejű kedvezményeket javasol Ukrajnának a lejárt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >