Több élelmiszert, kevesebb ruházati cikket vásároltak tavaly az osztrákok
Több élelmiszert vásároltak tavaly az osztrákok a járványvédelmi zárlat miatt, a ruházati cikkek forgalma viszont jelentősen visszaesett tavaly a Statistik Austria csütörtökön, a kiskereskedelmi forgalomról közölt előzetes adatok alapján.
Ausztriában a kiskereskedelmi vállalatok forgalma eszerint tavaly a gépjármű-kereskedők és üzemanyagtöltő állomások nélkül nominálisan 0,1 százalékkal nőtt, volumenében pedig 0,3 százalékkal csökkent az előző évihez képest. Ezen belül az élelmiszerek forgalma értékében 8,9 százalékkal, volumenben pedig 7,0 százalékkal emelkedett.
Az alapellátáson kívüli forgalom pedig 3,6 százalékkal csökkent. Különösen nagy, 23,7 százalékos visszaesés következett be az üzletbezárások miatt a ruházati cikkek és a lábbelik forgalmában.
Tavaly a naptár szerint 303 napig tarthattak volna nyitva a kiskereskedelmi üzletek, egy nappal többet, mint 2019-ben, a járványvédelmi zárlat miatt azonban ténylegesen csak ennek negyede, 73 nyitvatartási napjuk lehetett. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Eredményesek a ragadós száj- és körömfájás kapcsán megtett intézkedések
Eredményesek a magyar járványvédelmi intézkedések a ragadós száj- és körömfájás…
Tovább olvasom >Tovább ronthat a száj- és körömfájás-járvány a bolti árakon?
Ötven év után ismét megjelent Magyarországon a száj- és körömfájás,…
Tovább olvasom >Meglepően jól sikerült a január a kiskereskedelemben
A gyenge évzáráshoz képest 2,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ami…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >