Tízmillió kiló élelmiszer-adomány
Tízmillió kiló lejáratközeli és csomagolási hibás élelmiszert mentett meg a megsemmisítéstől a tavalyi évben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület áruházakból és gyártóktól, hogy rászoruló embereknek adományozza azokat.
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
A 15 milliárd forint értékű támogatást túlnyomórészt önkéntes munkára és egy, 500 karitatív szervezetből épített élelmiszermentő hálózatra építve juttatták el a nélkülözőkhöz. Összesen 239 ezer nehéz sorsú embernek segítettek 2023-ban, a többségüknek heti rendszerességgel vagy még gyakrabban.
Az élelmiszerek legnagyobb része pékáru, valamint zöldség és gyümölcs volt, de zöldségkonzervekből és tejtermékekből is jelentős mennyiség került átadásra. A szezonális és promócióból visszamaradt termékek szintén szép számban szerepeltek a támogatási listán: csak a kereskedőknél megmaradt csokimikulásokból, csokinyuszikból, tojásokból és egyéb édességekből 30 ezer csomagot tudtak összeállítani rászoruló gyerekeknek. //
Kapcsolódó cikkeink
Pénteken indul a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi akciója
Péntektől vasárnapig az Élelmiszerbank hagyományos karácsonyi kampányának keretében minden korábbinál…
Tovább olvasom >Gyermekétkeztetési adománygyűjtő akció indul a Kifli.hu, a Mastercard és az Élelmiszerbank
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Mastercarddal és a Kifli.hu adománygyűjtő…
Tovább olvasom >Az élelmezési világnap lehetőséget kínál mindennapos választásaink újragondolására
Az élelem a legalapvetőbb emberi szükséglet közvetlenül a levegő és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >