Tízezer élelmiszeripari ellenőrzés
Április 15-ig az üzleteken kívül valamennyi legálisan működő élelmiszerfeldolgozó is számíthat az ellenőrzésre.
A bizalmi termékekhez illő biztonsággal lehet nyúlni az
élelmiszerekért a boltokban és a piacokon – jelentette ki tegnapi
sajtótájékoztatóján Süth Miklós országos főállatorvos. Annak érdekében,
hogy ez valóban így legyen, április 15-ig tartó húsvéti kampányuk alatt tízezer
ellenőrzést végeznek. Különösen a húsvéti élelmeket ellenőrzik, de az italokra
is figyelnek: főként a műanyag palackos és olcsó borokat és tojáslikőröket
ellenőrzik.
A főállatorvos azt mondta, ebben az időszakban valamennyi legálisan
működő élelmiszerfeldolgozó számíthat ellenőrzésre, felkeresik az állattartó
telepeket, a tojáscsomagolókat és a gazdálkodókkal szerződéses kapcsolatban
álló állatorvosokat is ellenőrzik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >Zsugorinfláció: adatbázis indul a kisebb kiszerelésekről
A fogyasztók könnyen hozzáférhető, megbízható és folyamatosan frissülő forrásból tájékozódhatnak…
Tovább olvasom >Támad a Temu: az online diszkontóriás betörne az európai élelmiszerpiacra is
A kínai Temu online piactér az olcsó elektronikai és ruházati…
Tovább olvasom >