Tízezer adag vadételhez elegendő vadhúst kaptak egészségügyi dolgozók
Tízezer adag vadétel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlottak fel és juttattak el országszerte egészségügyi dolgozóknak vadászatra jogosult erdőgazdaságok, társaságok a koronavírus-járvány idején – mondta az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője szerdán Kaposváron, az akció utolsó állomásán.
Az Agrárminisztérium vadhúsadományának átadása a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórháznak, MTI/Varga György
Kovács Ferenc beszámolt arról, hogy tájegységi fővadászok kezdeményezésére, vadgazdálkodók, szakácsok, vadhúsfeldolgozók közreműködésével több mint 40 helyszínen adtak át szarvas- és őzhúst, valamint vadételt kórházaknak, mentőállomásoknak, idősotthonoknak az elmúlt hetekben, hálából az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkájáért.
Az eseményről kiadott sajtóanyagban szerepel, hogy a tízezer adag vadétel kétszer akkora mennyiség, amekkorával a kezdeményezők előzetesen számoltak.
A főosztályvezető Kaposváron kitért arra: szerdán a kaposvári központú Kaposi Mór Oktató Kórház 500 kilogramm szarvashúst kapott vadászatra jogosultaknak köszönhetően, az alapanyagot az állami erdő- és vadgazdálkodó SEFAG Zrt. öreglaki vadfeldolgozó üzemében készítették elő.
Molnárné Kalmár Beáta, a kórház gazdasági igazgatója azt mondta, hogy a húsból pörkölt készül az intézmény konyháján, az ételből valamennyi munkatársuk kap.
Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízott arról szólt, hogy Magyarország – a kormány és az operatív törzs időben meghozott intézkedéseinek, az egészségügyi ellátórendszer munkájának és a lakosság összefogásának is köszönhetően – jól vizsgázott a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A vírussal szembeni első csatát az ország megnyerte, köszönet illet mindenkit, aki ebben részt vett – jelentette ki.
Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórházban a gyógyításban és az ápolásban dolgozók mellett a háttérben tevékenykedő munkatársak is sokat tettek azért, hogy az intézmény sikeresen átvészelje a válságos időszakot.
A sajtóanyag kitért arra, hogy a SEFAG Zrt. korábban 100 kilogramm vadhúst adott öt somogyi, állami fenntartású idősek otthonának, amelyekben a húsból mintegy félezer adag étel készült. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az Élelmiszermentő Központ adventi jótékonysági akciója
Az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. (ÉMK) az Agrárminisztérium támogatásával az…
Tovább olvasom >Akár már 250 forinttal is segíthetünk a rászorulókon – ismét kuponos adománygyűjtés a Tesco áruházakban
15. alkalommal csatlakozott a Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez.…
Tovább olvasom >A vásárlókkal együtt segít a Lidl
A Lidl Magyarország a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtő kampányához csatlakozott,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >