Tizenötödik alkalommal rendeznek dödöllefesztivált Nagykanizsán
Borról, ételekről és kultúráról egyaránt szól az idén 15. alkalommal tartandó nagykanizsai bor- és dödöllefesztivál, amelyen a hagyományos zalai étel készítésében ezúttal is helyi és környékbeli társaságok versengenek – közölte a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) a szeptember 7-én és 8-án sorra kerülő rendezvényről azt mondta: a hagyományoknak megfelelően idén is helyi és térségbeli csapatok mérik össze dödöllekészítő tudásukat, míg a színpadon a város és környékének művészeti csoportjai kapnak bemutatkozási lehetőséget. A gasztronómiai fesztivál kapcsolódik az egykori kanizsai várkapitányról elnevezett Thúry-emlékévhez gyerekeknek és felnőtteknek is szánt játékos feladatokkal.
A programsorozatnak egyfajta közösségépítő szerepe is van, hiszen a családok, baráti társaságok kiváló találkozási, kikapcsolódási lehetősége is egyben. A fesztivál területe ezúttal azonban némiképp szűkebb lesz, csak az Erzsébet térre korlátozódik, a korábbiakkal ellentétben ugyanis a Fő utcát a környékbeli út- és járdafelújítások miatt nem lehet majd lezárni – jelezte a polgármester.
Horváth István, a 15. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált szervező KonTuRplusz Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a város főterén ezúttal 20 ételkészítő csapatnak lesz hely, ők a dödölle főételként vagy köretként történő bemutatásán kívül borkorcsolyák, borkínálók elkészítésében versengenek. Kiválasztják „Thúry borát” is, 14 zalai termelő nedűi közül a legjobb vöröset, fehéret és rozét keresik majd.
A térségbeli művészeti csoportok mellett neves előadók is fellépnek majd a fesztiválon, köztük a Bagossy Brothers Company és a Budapest Bár, de a kicsiktől a felnőttekig igyekeznek minden korosztálynak szórakoztató programokat kínálni.
Horváth István az MTI kérdésére elmondta: az ingyenesen látogatható kanizsai bor- és dödöllefesztivál iránti érdeklődést jól jelzi, hogy a kétnapos program során mintegy hatezer adag dödölle fogy el. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
Fehérbor kategóriában a tokaji Bott Pince 2021-es Csontos furmintja, a…
Tovább olvasom >Nagyot változtak a borfogyasztási szokások: ma már a könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat vásároljuk szívesen
Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >További cikkeink
A SPAR Magyarország is letette a névjegyét Budapest egyik legnagyobb hazai gin fesztiválja mellett
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns…
Tovább olvasom >Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >