Tizenöt hentes mester vehette át a mesterlevelét
Hentesmestereket avatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a képzést és a mestervizsgát követően tizenöten vehették át mesterlevelüket.
Az Agrárminisztérium fenntartásában lévő képzőintézmények közreműködésével, lebonyolításával szervezett sikeres mestervizsga letétele után tizenöt Hentesmester vehette át mesterlevelét az Országházban. Az okleveleket Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, valamint Papp Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke adta át.
A mester mint fogalom évszázadok óta a minőséget garantáló védjegy. A mesterek a történelem folyamán mindig is komoly értéket képviseltek, másrészt értéket teremtettek a saját szakmájukban. Ilyen szakemberekre nagy szükség van napjainkban is, hiszen a magyar élelmiszeripar sikere azon is múlik, hogy rendelkezésre áll-e elegendő, jól képzett szakember, aki munkájával magasabb szintre tudja emelni a gazdaságot.
A mesterek azon túl, hogy a szakmát mesterfokon művelik, nagy felelősséget is vállalnak azzal, hogy az új generációnak átadják a tudásukat, tanítanak, képzik a jövő szakembereit. Példaként állhatnak a fiatalok elé, tanításukkal adják tovább mesterségük magas szintű szakmai tudását, örökítik tovább a hagyományokat.
A mesterképzésnek komoly hagyományai vannak Magyarországon. A képzés célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődést és az egzisztenciális életpályamodellt, a karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Biztosítja továbbá a mindennapi vállalkozási gyakorlathoz szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését. A képzést lezáró vizsga pedig tanúsítja mindezek készségszintű ismeretét.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >Megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete
2024. december 10-én délben megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete…
Tovább olvasom >