Tisztítószer vörösiszapra az Unilevertől
Két kamionnyi tisztító- és tisztálkodószerrel, valamint tartós élelmiszerrel segítette az Unilever a vörösiszap-katasztrófa áldozatait. Mivel a lúgos vörösiszap takarításakor különösen ügyelni kell arra, hogy milyen tisztítószert alkalmazunk, a vállalat ezt a szempontot is figyelembe vette, amikor összeállította az adományt.
A két 20 tonnás kamion 33 raklapnyi tisztító- és tisztálkodószer, valamint 17 raklapnyi tartós élelmiszer rakományát a vállalat Devecser és Kolontár polgármesterén keresztül juttatta el az érintettekhez, hogy azt ott használják fel, ahol a leginkább szükség van rá. A felajánlott tisztítószereket a vállalat vegyészével egyeztetve választották ki, hiszen a lúgos vörösiszap takarításakor nagyon körültekintően kell megválasztani a tisztításhoz használt anyagokat.
Mivel az Unilever Veszprémi Jégkrémgyára alig 40 kilométerre található Kolontártól, és mintegy 120 állandó Unilever-dolgozó és a veszprémi gyárban dolgozó 350 idénymunkás él a katasztrófa által érintett régió szomszédságában, természetes volt, hogy a vállalat a bajba jutottak segítségére siet. A veszprémi gyár pénzadományokkal és élőmunkával nyújtott azonnali segítséget a rászorulóknak.
Az Unilever a felelős vállalati magatartás elkötelezettje, legyen szó a munkavállalóiról, a fogyasztókról, vagy az egész társadalomról, szűkebb és tágabb értelemben vett környezetéről.
A vállalat budapesti központja és három magyarországi gyára folyamatosan bekapcsolódik a környékbeli települések mindennapjaiba – különféle programokkal, támogatásokkal, vagy ha arra van szükség, adományokkal is segít. Az árvíz idején az Unilever Nyírbátori Háztartásvegyipari Gyára az elsők között sietett a károsultak segítségére. Az Unilever akkor 46 tonna tisztítószerrel és 4 raklapnyi tartós élelmiszerrel járult hozzá a károk enyhítéséhez.
A közvetlen támogatásokon és adományokon túl az Unilever felelőssége abban is megnyilvánul, hogy mind a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyárban, mind a Veszprémi Jégkrémgyárban, mind pedig a Röszkei Élelmiszergyárban az Európai Uniós szabványoknál is szigorúbb környezetvédelmi és biztonsági előírásokat betartva dolgoznak a munkatársak és készülnek a termékek.
A vállalat nem csak helyi, de globális szinten is felelősséget vállal a társadalmi és a környezeti problémák megoldásában. Október 16-án, az Élelmezés Világnapján a World Food Program (WFP) kezdeményezéshez csatlakozva az Unilever az idei évben is jelentős élelmiszeradományt küldött az éhezés problémája által leginkább sújtott afrikai országokba.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >