Tiki-kultúra Budapest belvárosában
A Rumpus Tiki Bar 2013 óta működik a főváros szívében. A bár a Tiki-kultúra eredeti elemeit eleveníti meg mind az anyaghasználatban, mind a dekorációban: a bambusz és makuti tetőket, kézzel faragott Tiki-maszkokat és -szobrokat részben a tulajdonosok gyűjtötték össze utazásaik során, részben a vendégektől és Tiki-rajongóktól kapták ajándékba.

Óriási italválaszték és tiki hangulat a Rumpusban
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
Árait és minőségét tekintve a Rumpus a fővárosi bárvilág felső-közép kategóriába tartozik. Összesen 100-130 főt tudnak egyszerre leültetni, nyáron egy apró terasz is működik mellette. Étlapja prémium minőségű panini szendvicseket és tortilla chipset kínál.
A Rumpusban – ahogy egy Tiki-bárhoz illik – a rumok jelentik az óriási italválaszték szívét, a teljes italforgalom körülbelül 80%-át teszik ki. A több mint 110-féle rum között a világ legnevesebb rumtermelő régióiból származó italok szerepelnek, a klasszikus karibiaktól a különleges, prémium tételekig.
– Egyik legkedveltebb italunk jelenleg a Bumbu rum, és a belőle készült
Bamboo koktél, ez Bumbuból, banánlikőrből,
kókuszlikőrből készül, amihez falernum szirupot, kókuszpürét, ananász- és narancslevet adunk

Gnandt Roland
– mondja el a bár rangidős bartendere és üzletvezetője, Gnandt Roland, aki nemzetközi versenyek rendszeres részvevője, a legjelentősebb romániai koktélverseny, a Bar Contest Oradea győztese. – Koktéljaink készítésekor szeretünk szárazjeget használni látványelemként, az italok díszítéseként pedig gyakran használunk saját dehidratálású gyümölcsöket és gyógynövényeket. Minden adalékot és infúziót házilag készítünk, gondosan válogatott alapanyagokból.
A Rumpus egyik különleges szolgáltatása az exkluzív, jelszóval védett foglalási rendszer, ami titkos klubélményt kínál, ahol a vendégek az előző napi látogatásuk során kapnak egy jelszót, amelyet bemondva másnap egy különleges tematikus esten vehetnek részt. A jelszavas foglalás vendégei különleges koktéllapot is kapnak, amelyhez más vendégek nem férhetnek hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
Rum nélkül maradhat Kuba? – Cukorhiány bénítja meg a szigetország ikonikus iparágát
Súlyos válságba került a kubai rumipar – nem pénzügyi, nem…
Tovább olvasom >Papa’s Pilar Rum
A Papa’s Pilar egy prémium rummárka, amelyet Ernest Hemingway tiszteletére…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >