Teszteltek és értékeltek
A népszerű kapszulás kávék eszpresszó típusainak átfogó vizsgálatára került sor a legújabb Szupermenta teszten. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 24 terméket vizsgáltak, ebből 16 koffeintartalmú és 8 koffeinmentes változat volt. A szakemberek több mint 1400 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el. A komplex ellenőrzés biztonsági és minőségi hibát nem tárt fel, a hibák ellenére elmondható, hogy a kapszulás kávék biztonsággal fogyaszthatók.
A Szupermenta termékteszt kedveltségi vizsgálatán ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket, vakkóstolásos rendszerben. A koffeinmentes és a koffeint tartalmazó kapszulás kávék esetében külön Szupermenta-rangsor született.
A koffeintartalmú kapszulás kávék versenyében első helyen a Nespresso Espresso Livanto végzett, második a Lavazza Espresso Armonico lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Bellarom Classico Espresso került. A koffeinmentes kapszulás kávék sorrendje: Amaroy Bar Italia Decaffeinato, L’Or Espresso Decaffeinato, Nespresso Arpeggio Decaffeinato.
Kapcsolódó cikkeink
Növényvédő szerek alkalmazhatósága a különböző kukorica kultúrákban
A növényvédő szerek kiválasztásakor kiemelt jelentőséggel bír, hogy az adott…
Tovább olvasom >Fokozott ellenőrzések a hazai állatállomány védelmében
Kiemelten fontos a védekezés a fertőző állatbetegségek ellen, hiszen így…
Tovább olvasom >Nébih: leveskockát hívtak vissza a forgalomból nem jelölt szójaallergén miatt
Több magyarországi vállalkozáshoz is eljutott az a vietnámi leveskocka, amit…
Tovább olvasom >További cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >14 év alattiak kizárva: új szabályok a budapesti gyógyfürdőkben
Újabb korlátozás lép életbe a fővárosi fürdőkben: a Rudas és…
Tovább olvasom >Így mulat egy kínai úr! – A nap videója
Ha létezik a tenger gyümölcseinek szánt paradicsom, akkor ezek az…
Tovább olvasom >