„Teszteld a recepted!” – izgalmas receptverseny a Campinggel és sztárokkal
A TOP 5 RECEPT:
MEGGYES SAJTTORTA CAMPING SAJTTAL – A NYERTES
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
A tésztához:
20 dkg darált vagy zabkeksz, 10 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 8 dkg darált dió, fahéj, gyömbér.
Töltelékhez:
7 db (70dkg) Camping Tejszínes tömlős sajtkrém, 40 dkg 20 %- os tejföl, 25 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 2 evőkanál kukoricakeményítő és egy zacskó vaníliás cukor, 1 üveg meggybefőtt.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összemorzsoljuk, tortakarikába egyengetjük és sütőpapírt vágunk a tészta és a lemezlap közé. Elősütjük 170° C-on 10 percig. A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk. A tésztára terítjük az egy üveg meggybefőttet, aztán a tölteléket is ráöntjük. Alacsony hőfokon/ 140- 150° C fokon/, lassú tűzön 1 órát sütjük. Ha barnulna a teteje, lejjebb kell venni a hőfokot. Hagyjuk kihűlni, hideg állapotban kell szeletelni.
A szakács véleménye:
– édes-sós összetétel nagyon eredeti és karakteres érdekes ízvilágot kölcsönöz neki
– a meggyes savanyúsága nagyszerű
Zsűri javaslatai:
– Sipos Péter énekesnek különösen ízlett a mű
– Zoltán Erika énekesnő Cointreau narancslikőrt ajánlott a töltelék alá – persze csak felnőtt nézőinknek
– Vadas Zsuzsa újságíró gesztenyepürét javasol alá
– Pulics Kitti a Camping márka termékmenedzsere áfonyával és málnával is kipróbálná
SELYMES CAMPING SAJTOS KÁPOSZTA LEVES
Hozzávalók:
1 fej fehér káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb burgonya, 1 db (10 dkg) Camping Tejszínes tömlős sajtkrém, 1 liter erőleves, pici pirospaprika, pici olaj.
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük egy kis olajon, hozzádobjuk a káposztát, és felöntjük az erőlevessel. Hagyjuk főni, és ha megpuhultak, botturmix segítségével krémesre mixeljük a sajtkrémmel.
A szakács véleménye:
– újító meglepő újdonság
Zsűri javaslatai:
– Zoltán Erika énekesnő pirított Bacon-t ajánl hozzá, pirított fenyőmagot tenne a tetejére
– Vadas Zsuzsa újságíró virslit tenne bele
– Voith Ági színművésznő pirított kenyérkockával gazdagítaná illetve kipróbálná savanyú káposztából is
– Pulics Kitti a Camping márka termékmenedzsere csípőspaprikás Camping sajtkrémet tenne bele
– Sipos Peti énekes sajtot tenne a tetejére
CAMPING SAJTOS SONKÁS RÚD
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta, 1 db (14 dkg) Camping Natúr kördobozos sajt, 6 szelet sonka, 1 db tojás, só ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. A sajtot kockákra vágjuk, a sonka szeleteket 3-4 cm széles csíkokra szabjuk. Minden négyzetre sonkacsíkot és néhány szem sajtot rakunk. A tésztát összehajtjuk, megnyomkodjuk a szélét, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sóval ízesített tojássárgájával megkenjük. 160° C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, az utolsó 5 percben 200° C-on megpirítjuk a tetejét.
A szakács véleménye:
– valóban egyszerű elkészíteni
– jó party-falat
– érdekes, végre nem reszelt sajttal
Zsűri javaslatai:
– inkább melegen ajánlja fogyasztásra
– Vadas Zsuzsa újságíró vendégváró falatoknak ajánlja
TEJSZÍNES, FOKHAGYMÁS CAMPING SAJTOS CSIRKE PENNÉVEL- ALAPRECEPT
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell vagy pulykamell, 3 dl tejszín, 5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több, de el is maradhat)
2 db (20 dkg) Camping Tejszínes/Medvehagymás/Zöldfűszeres/Füstölt sajtos tömlős sajtkrém, bazsalikom, kakukkfű, só, olaj, 500 g penne tészta, 1 kanál liszt, a tálaláshoz kb. 15 dkg Trappista v. Parmezán
Elkészítés:
Kevés olajon a felcsíkozott, fűszerezett húst fedő alatt puhára pároljuk, majd egy picit pirítjuk. A zúzott fokhagymával tovább pirítjuk, majd a liszttel átforgatjuk, és végül felengedjük a tejszínnel. Ha rottyant, félrehúzzuk, és beletesszük az ízlésünknek megfelelő Camping sajtot, majd a tűzön rövid ideig párszor megkeverjük. A penne tésztát kifőzzük és hozzákeverjük a húst. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.
A szakács véleménye:
– azt ajánlja, hogy egy kis citromot érdemes csorgatni a végén az ételre
Zsűri javaslatai:
– Voith Ági művésznő majoránnát kihagyta volna belőle
LÁGY CAMPING SAJTOS TALLÉR
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 2 dl tejföl, 1 db tojás, reszelt sajt a tetejére
A krémhez:
10 dkg margarin, 5 db (70 dkg) Camping Natúr kördobozos sajt – akár ízesített is lehet, 2 ek tejföl, pici só
Elkészítés:
A lisztet a zsírral, margarinnal, tejföllel, sóval és az élesztővel könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Nem muszáj felfuttatni az élesztőt. Kinyújtjuk, kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval (kb. 4 cm átmérőjűvel) kiszaggatjuk, aztán minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a teli lapokat, lekenjük felvert tojással és ráteszünk egy lyukas lapot, az oldalait megigazgatjuk és a tetejét is lekenjük tojással. Előmelegített sütőben (kb. 170-175 fokon) világos színűre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet. A margarint a háromszög sajtokkal, kevés sóval, 2 ek tejföllel jól összedolgozzuk, és a krémmel megtöltjük a megnőtt halmocskákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Ne tegyünk egymásra többet, mert megdőlnek, összecsuklanak.
A szakács véleménye, javaslatai:
– végeredmény valóban gusztusos, látványos
Zsűri javaslatai:
– Ratkai Kriszta gasztro szakújságíró a zsír helyett vajat vagy olajat ajánl
– Vadas Zsuzsa újságíró szerint vékonyabb tésztát érdemesebb tenni az aljának
– melegen ajánlják
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >