Teszt laboratórium a jövő éttermében
A mennyezetre függesztett kamerák rögzítik a vendégek minden étellel kapcsolatos reakcióját.
Az étterem a hollandiai Wageningen egyetemen tíz évre szóló, négymillió eurós kutatási programjának része, amelyet műszaki, konyhagépgyártó és élelmezési cégek közreműködésével végeznek, és azt vizsgálják miért választanak az emberek bizonyos ételeket és italokat és miért utasítanak el másokat. A kísérleti alanyokat padlóban elrejtett mérlegek mérik amikor a pénztárhoz közelednek, a székre szerelt szenzorok pedig a szívverésüket is figyelik. A kutatók és pszichológusok egy emelettel fentebb gondosan tanulmányoznak minden mozdulatot és arckifejezést. Még egy "orális" laboratórium is munkába lép, ahol az önként vállalkozóknak a rágását is elemzik. A cél, hogy felfedezzék mi befolyásolja az embereket: a színek, az ízek, az illatok, a bútorok, a személyzet" – ? A holland kísérlet legnagyobb nyertese az élelmiszeripar lesz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >