Teszt laboratórium a jövő éttermében

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 12. 03. 00:00

A mennyezetre függesztett kamerák rögzítik a vendégek minden étellel kapcsolatos reakcióját.

Az étterem a hollandiai Wageningen egyetemen   tíz évre szóló, négymillió eurós kutatási programjának része, amelyet műszaki, konyhagépgyártó és élelmezési cégek közreműködésével végeznek, és azt vizsgálják miért választanak az emberek bizonyos ételeket és italokat és miért utasítanak el másokat. A kísérleti alanyokat padlóban elrejtett mérlegek mérik amikor a pénztárhoz közelednek, a székre szerelt szenzorok pedig a szívverésüket is figyelik.  A kutatók és pszichológusok egy emelettel fentebb gondosan tanulmányoznak minden mozdulatot és arckifejezést. Még egy "orális" laboratórium is munkába lép, ahol az önként vállalkozóknak a rágását is elemzik. A cél, hogy felfedezzék mi befolyásolja az embereket: a színek, az ízek, az illatok, a bútorok, a személyzet" – ?  A holland kísérlet legnagyobb nyertese az élelmiszeripar lesz.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink