Teszt laboratórium a jövő éttermében
A mennyezetre függesztett kamerák rögzítik a vendégek minden étellel kapcsolatos reakcióját.
Az étterem a hollandiai Wageningen egyetemen tíz évre szóló, négymillió eurós kutatási programjának része, amelyet műszaki, konyhagépgyártó és élelmezési cégek közreműködésével végeznek, és azt vizsgálják miért választanak az emberek bizonyos ételeket és italokat és miért utasítanak el másokat. A kísérleti alanyokat padlóban elrejtett mérlegek mérik amikor a pénztárhoz közelednek, a székre szerelt szenzorok pedig a szívverésüket is figyelik. A kutatók és pszichológusok egy emelettel fentebb gondosan tanulmányoznak minden mozdulatot és arckifejezést. Még egy "orális" laboratórium is munkába lép, ahol az önként vállalkozóknak a rágását is elemzik. A cél, hogy felfedezzék mi befolyásolja az embereket: a színek, az ízek, az illatok, a bútorok, a személyzet" – ? A holland kísérlet legnagyobb nyertese az élelmiszeripar lesz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők
Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba…
Tovább olvasom >