Terjed a halal food
Az Anuga adott otthont a Második Nemzetközi Halal konferenciának is. „One Halal – One Certification – We create values” című, az Anuga és a Német–Török Food Forum szervezésében megrendezett konferencián találkoztak az élelmiszeripar és a kereskedelem képviselői, valamint vallási szereplők és tudományos szakemberek.
A régóta időszerű átláthatóság és a halal termékek ipari termelése szükségessé teszi egy egységes tanúsítványi/szabványrendszer bevezetését, amely közel 4 millió németországi és több mint 50 millió európai muszlim minőségi és biztonságos táplálkozás iránti igényét biztosítaná. A halal termékek világszerte teret nyernek, nemcsak fogyasztóvédelmi szempontból, hanem gazdasági okokból is.
A konferencia célja az volt, hogy érdeklődést generáljon a halal termékek iránt, nemcsak a muszlim fogyasztóknál, hanem más vallásúaknál is, és felhívja a figyelmet egy nyereséget kínáló piaci résre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >