Terjed a halal food
Az Anuga adott otthont a Második Nemzetközi Halal konferenciának is. „One Halal – One Certification – We create values” című, az Anuga és a Német–Török Food Forum szervezésében megrendezett konferencián találkoztak az élelmiszeripar és a kereskedelem képviselői, valamint vallási szereplők és tudományos szakemberek.
A régóta időszerű átláthatóság és a halal termékek ipari termelése szükségessé teszi egy egységes tanúsítványi/szabványrendszer bevezetését, amely közel 4 millió németországi és több mint 50 millió európai muszlim minőségi és biztonságos táplálkozás iránti igényét biztosítaná. A halal termékek világszerte teret nyernek, nemcsak fogyasztóvédelmi szempontból, hanem gazdasági okokból is.
A konferencia célja az volt, hogy érdeklődést generáljon a halal termékek iránt, nemcsak a muszlim fogyasztóknál, hanem más vallásúaknál is, és felhívja a figyelmet egy nyereséget kínáló piaci résre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >