Terjed a halal food
Az Anuga adott otthont a Második Nemzetközi Halal konferenciának is. „One Halal – One Certification – We create values” című, az Anuga és a Német–Török Food Forum szervezésében megrendezett konferencián találkoztak az élelmiszeripar és a kereskedelem képviselői, valamint vallási szereplők és tudományos szakemberek.
A régóta időszerű átláthatóság és a halal termékek ipari termelése szükségessé teszi egy egységes tanúsítványi/szabványrendszer bevezetését, amely közel 4 millió németországi és több mint 50 millió európai muszlim minőségi és biztonságos táplálkozás iránti igényét biztosítaná. A halal termékek világszerte teret nyernek, nemcsak fogyasztóvédelmi szempontból, hanem gazdasági okokból is.
A konferencia célja az volt, hogy érdeklődést generáljon a halal termékek iránt, nemcsak a muszlim fogyasztóknál, hanem más vallásúaknál is, és felhívja a figyelmet egy nyereséget kínáló piaci résre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >