Tequila on the… snow – Trendek, ha találkoznak!
A 3-4 éve újra divatba jött édesített jégforgács, ami egyébként a világ legrégebbi „fagylaltja” (állítólag már az ókorban is készítették) meglehetősen gyorsan beszökött a bárok kínálatába is. Ha a múlt nyáron tele volt velük az amerikai szaksajtó, biztosra vehetjük, hogy az időjárás melegebbre fordultával már a mixerek és kávéház-tulajdonosok többsége kínálni fogja egy-egy változatát – talán Európában is.
A gömb formájúra készített jéglabdát angolul snowballnak (hógolyó) hívják; szigorúan nem jégkásáról van szó, hanem jégforgácsról, ami jobban átveszi ízesítők aromáját. Az erre a célra kialakított gépek tehát faragják a megfelelő formára fagyasztott jeget – az első ilyen, nem túl bonyolult forgácsolóval itthon a másfél evvel ezelőtti Hoventán találkoztunk.
De vissza a koktélokhoz! Az snow cone néven árult édességet többnyire szirupokkal, gyümölcsszószokkal készítik, de nem ritkák benne a csokoládé- és gyümölcs darabkák sem. Hogy ezek felnőtt változatához jól illenek a kevert italokban megszokott égetett szeszek – rumok, tequilák, likőrök és sok más –, azt már nem lehetett nehéz kifundálni. A sok szilárd hozzávalóval készülő koktélok ma igencsak népszerű trendjének képviselői ugyancsak megbarátkoztak a snow cone-divattal: május elején egy New York-i tacos-étterem, a Cascabel már elvitelre, műanyagpohárban is kínálta tequilás-gyümölcsös-jégforgácsos frissítőjét (kis képünkön).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >