Tequila on the… snow – Trendek, ha találkoznak!
A 3-4 éve újra divatba jött édesített jégforgács, ami egyébként a világ legrégebbi „fagylaltja” (állítólag már az ókorban is készítették) meglehetősen gyorsan beszökött a bárok kínálatába is. Ha a múlt nyáron tele volt velük az amerikai szaksajtó, biztosra vehetjük, hogy az időjárás melegebbre fordultával már a mixerek és kávéház-tulajdonosok többsége kínálni fogja egy-egy változatát – talán Európában is.
A gömb formájúra készített jéglabdát angolul snowballnak (hógolyó) hívják; szigorúan nem jégkásáról van szó, hanem jégforgácsról, ami jobban átveszi ízesítők aromáját. Az erre a célra kialakított gépek tehát faragják a megfelelő formára fagyasztott jeget – az első ilyen, nem túl bonyolult forgácsolóval itthon a másfél evvel ezelőtti Hoventán találkoztunk.
De vissza a koktélokhoz! Az snow cone néven árult édességet többnyire szirupokkal, gyümölcsszószokkal készítik, de nem ritkák benne a csokoládé- és gyümölcs darabkák sem. Hogy ezek felnőtt változatához jól illenek a kevert italokban megszokott égetett szeszek – rumok, tequilák, likőrök és sok más –, azt már nem lehetett nehéz kifundálni. A sok szilárd hozzávalóval készülő koktélok ma igencsak népszerű trendjének képviselői ugyancsak megbarátkoztak a snow cone-divattal: május elején egy New York-i tacos-étterem, a Cascabel már elvitelre, műanyagpohárban is kínálta tequilás-gyümölcsös-jégforgácsos frissítőjét (kis képünkön).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >