Trade magazin > Hírek és cikkek > Cég- és Személyi Hírek > Teljesen megújulva nyit meg ismét a Nyugati téri McDonald’s
Teljesen megújulva nyit meg ismét a Nyugati téri McDonald’s
A több mint fél évig tartó munkálatok lezárulta után, a mai napon újranyitott a Nyugati téri McDonald’s. A többször is a világ egyik legszebb McDonald’s éttermének választott Meki, a műemléki épület különleges belsőépítészeti elemeit megtartva, természetes építészeti anyagok használatával, nagyságrendileg 1,8 milliárd forintból újult meg teljesen.
Az egyedi, eredetileg 1990-ben megnyitott McDonald’s a többéve tartó hazai étteremátalakítási program utolsó állomásaként kapott új és különleges belsőt. Az átalakítás során különös gondot fordítottak arra, hogy a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan megtartsa a neoreneszánsz és a neoromantika összetéveszthetetlen jegyeit.
A belső kialakítás alapja a McDonald’s rendszer alapítójáról elnevezett RAY-design koncepciója volt, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális bútorelemmel egészült ki. A világ gyorséttermeinek esetében különlegességnek és igazi ritkaságnak számít, hogy a belső építészet során valódi, természetes anyagokat használtak fel. Az étterem így öntött terrazzo padlót kapott, és számos helyen megjelennek a fa-, bőr- és rézburkolatok is. A belső terek és pillérek díszítő festését a miliő és korszellem megóvása és fenntartása érdekében egy restaurátor-csapat végezte.
„A Nyugati étterem mindig is rendszerünk egyik legimpozánsabb étterme volt. Azt hiszem, étteremátalakítási programunk jelentőségéhez méltó, hogy az évekkel ezelőtt meghirdetett projekt utolsó állomása ez az ikonikus épület lett, megkoronázva ezzel a teljes folyamatot. A Nyugati téri McDonald’s 34 évvel ezelőtt, 1990-ben nyílt meg, és a világ egyik legszebb McDonald’s éttermeként tartják számon. Fél év alatt újítottuk meg, úgy, hogy hűek maradhassunk ehhez az örökséghez. Az átalakítás során számos, a McDonald’s rendszerében világszinten is egyedinek számító megoldást, valódi, természetes építőanyagokból készült elemeket is felhasználtunk.”
– mondta el Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője.
A vendégélmény fokozása érdekében itt is a modern megoldásokra épülő „Jövő Élménye” koncepció jegyében készült el a felújított étterem. A digitális fejlesztés részeként megjelennek az érintőképernyős kioszkok a hagyományos kasszák mellett, ezen felül a vendégeknek lehetőségük lesz a rendelésüket a McDonald’s mobilalkalmazáson keresztül is leadni, és akár egyenesen az asztalukhoz rendelni. Az étterem egyik látványossága az ételszállító szalag, amely a hazai Meki®-k között egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között továbbítja, így a vendégek egy üvegdobozon keresztül nyomon követhetik a szendvicseik útját.
Bizonyára sokan emlékeznek, hogy az átépítés előtt, a vendégtér lobbirészének meghatározó eleme volt a lépcsőzetes elrendezés, amely az új kialakításnak köszönhetően megszűnt. A jellegzetes galériás elrendezés azonban megmaradt, és a vendégek az épület közepén, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a mezzanin szintre. A Meki hamarosan további különlegeségekkel is készül majd az ikonikus étteremben, de ennek részleteit csak a későbbiekben oszthatjuk majd meg.
Az étterem mögött a szabadtéri terület is teljesen új formában és új bútorokkal, egy lounge-hangulatú terasszal várja a vendégeket.
Az étterem enteriőrje egy ausztrál dizájn stúdió, a Landini tervei alapján készült, melyeket Sass Géza magyar belsőépítész tervező adaptált az épület adottságaihoz, a kivitelezési munkálatokat pedig a Market Építő Zrt. végezte.
Kapcsolódó cikkeink
Megújult és energiatakarékosabb lett három SPAR szupermarket, összesen 736 millió forintos beruházással
A SPAR Magyarország összesen 736 millió forintot fordított egy-egy miskolci,…
Tovább olvasom >Tépett sertéshússal érkezik a McDonald’s legújabb szendvicse
A hazai McDonald’s november 14-én mutatja be országszerte Maestro burgercsaládja…
Tovább olvasom >Fertőzésveszély a friss zöldségek miatt: az E. coli járvány és a gyorséttermek kihívásai
Az amerikai gyorsétteremláncok csütörtökön drasztikus lépésre kényszerültek: a McDonald’s éttermeinek…
Tovább olvasom >
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >