Technológiai fejlesztés a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft.-nél
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán nyert több mint 483,5 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatás segítségével technológiai fejlesztés valósult meg a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó kunhegyesi Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft.-nél – közölte a cég az MTI-vel.
A közlemény szerint a beruházás eredményeként a cég olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő, amelyek emésztést támogató anyagok mellett gyógynövények életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák.
A projekt során megépült egy több mint 1064 négyzetméter alapterületű üzemrész, azaz a szeletelő, csomagoló és a hozzá tartozó hűtőház épülete. Emellett a feldolgozó üzembe több berendezést is vásároltak, egybek mellett flowpack csomagolót, szalonnafűző gépet, jégpehelygyártó, daráló, fóliázó berendezést. Az új berendezésekkel hatékonyabban tudnak előállítani készterméket, illetve a termékpalettát is rugalmasabban tudják növelni a piaci igényeknek megfelelően – közölték.
A projektnek köszönhetően a vállalat várhatóan 168 munkahelyet őriz meg és 3-5 új munkahelyet teremt. A cég honlapján szereplő adatok szerint a Nagykun-Hús Kft. 1992-ben alakult, tevékenysége sertésvágás, bontás, darabolás, töltelékes húskészítmény-, sózott, pácolt, termékgyártás, valamint étkezési sertészsír gyártása, forgalmazása. Az értékesített termékek 50 százaléka készítmény, a másik 50 százaléka tőkehús. Az üzem európai uniós minősítéssel rendelkezik.
A nyilvános cégadatok szerint a Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2021-ben több mint 13 milliárd 862 millió forint volt, egy évvel korábban meghaladta a 11 milliárd 936 millió forintot. A cég mintegy hatvan százalékban belföldre értékesít, exportja főként Romániába, emellett Szlovákiába, Hollandiába irányul. A társaság adózott eredménye 2021-ben csaknem 859 millió forint volt, 2020-ban pedig mintegy 747 millió forint.
Kapcsolódó cikkeink
Hipoallergén húskészítmény termékcsaládot fejlesztett ki a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft. és a Szegedi Tudományegyetem
Kecsketejből előállított tejpor felhasználásával hipoallergén húskészítmény termékcsaládot és annak gyártástechnológiáját…
Tovább olvasom >Papírgyártási kapacitásának növelésére nyert pályázati forrást a Delta 500 Kft.
Több mint 200 millió forintos támogatást nyert papírgyártási kapacitásának növelésére…
Tovább olvasom >Modern oktatókonyha Siófokon
Október végén adták át a siófoki Krúdy Gyula Technikum és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >