Technikai áttörés a tejiparban
Forradalmi újítást jelentett be a világ vezető élelmiszer-feldolgozóipari rendszer és csomagolóanyag gyártó vállalata, a Tetra Pak. Az Anuga FoodTec kiállításon bemutatott OneStep technológia 90%-kal csökkenti a tejfeldolgozás idejét, 50%-kal pedig annak költségeit, így az évszázad legjelentősebb tejipari innovációja lehet. A Tetra Pak éves árbevételének 4%-át fordítja kutatás-fejlesztésre, 11 K+F központot működtet világszerte és összesen 5.100 egyéni szabadalommal rendelkezik.
Immár 6. alkalommal rendezték meg az Anuga FoodTec élelmiszeripari szakkiállítást, melyen 2012-ben 35 ország közel 1.300 kiállítója vett részt Kölnben. A kiállításon, a Tetra Pak 4.800 négyzetméteres standján a közönség működő élelmiszer-feldolgozóipari rendszereket és műszaki koncepciókat is megtekinthetett. A standon különféle tematikára épülő innovációs laborok is betekintést engedtek a Tetra Pak legújabb, összesen 11 szakterületen végzett kutatás-fejlesztési tevékenységének eredményeibe.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >