Hungarikumkóstoló
A bikavér igazi magyar vörösbor, nemes száraz fajta, több – minimum három – vörösborszőlő-fajta házasított borából készül. A fantázianév a vér vörös színét és a bika által jelképezett vad természeti erő képzetét egyesíti. Aligha véletlen, hogy tavasszal a Hungarikum Bizottság az Egri Bikavért, Magyarország vörösborai közül elsőként, a hungarikumok sorába emelte.
Annak bizonyítására, hogy e bor méltán került a Magyar Értéktár csúcsára, június elején Eger a Pesti Vigadóba is elhozta a borvidék legismertebb borászainak legjobb bikavéreit. A rendezvénynek rangot adott az ünnepélyes megnyitón megszólaló tekintélyes személyiségek jelenléte is: köszöntötte az egybegyűlteket többek között Habis László, Eger polgármestere, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. //
Kapcsolódó cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Visszatér a libamájas burger a McDonald’s-ba
Február 5-től a hazai McDonald’s éttermekben ismét kapható a lánc…
Tovább olvasom >Kiemelten támogatja az agrártárca az őshonos fajták megőrzését
Nagy energiát és jelentős forrást biztosít az Agrárminisztérium az őshonos…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >A szabályosság művésze – A nap képe
Száz ételt örökít meg Robert Patell vagy ezret – valahogy…
Tovább olvasom >Csak tudnám, minek barátkozok veled! – A nap videója
Két páratlan párost is bemutat egyszerre a Zwack legújabb reklámfilmje:…
Tovább olvasom >