Hungarikumkóstoló
A bikavér igazi magyar vörösbor, nemes száraz fajta, több – minimum három – vörösborszőlő-fajta házasított borából készül. A fantázianév a vér vörös színét és a bika által jelképezett vad természeti erő képzetét egyesíti. Aligha véletlen, hogy tavasszal a Hungarikum Bizottság az Egri Bikavért, Magyarország vörösborai közül elsőként, a hungarikumok sorába emelte.
Annak bizonyítására, hogy e bor méltán került a Magyar Értéktár csúcsára, június elején Eger a Pesti Vigadóba is elhozta a borvidék legismertebb borászainak legjobb bikavéreit. A rendezvénynek rangot adott az ünnepélyes megnyitón megszólaló tekintélyes személyiségek jelenléte is: köszöntötte az egybegyűlteket többek között Habis László, Eger polgármestere, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. //
Kapcsolódó cikkeink
A hungarikumok a magyar identitás sokszínűségét mutatják meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tíz napon át ünneplik az Egri Bikavért – gasztronómia, pincetúrák és gálaest az Egri borvidéken
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >AM: új szintre lépnek a magyar-georgiai agrárkapcsolatok
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kocsmai fókamóka – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A nap mondása
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kényelmesebb fizetési lehetőség és új funkciók érkeznek a BudapestGO-ba
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
