Hungarikumkóstoló
A bikavér igazi magyar vörösbor, nemes száraz fajta, több – minimum három – vörösborszőlő-fajta házasított borából készül. A fantázianév a vér vörös színét és a bika által jelképezett vad természeti erő képzetét egyesíti. Aligha véletlen, hogy tavasszal a Hungarikum Bizottság az Egri Bikavért, Magyarország vörösborai közül elsőként, a hungarikumok sorába emelte.
Annak bizonyítására, hogy e bor méltán került a Magyar Értéktár csúcsára, június elején Eger a Pesti Vigadóba is elhozta a borvidék legismertebb borászainak legjobb bikavéreit. A rendezvénynek rangot adott az ünnepélyes megnyitón megszólaló tekintélyes személyiségek jelenléte is: köszöntötte az egybegyűlteket többek között Habis László, Eger polgármestere, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. //
Kapcsolódó cikkeink
AM: új szintre lépnek a magyar-georgiai agrárkapcsolatok
A mezőgazdaság területén különösen fontos az együttműködés, hiszen Magyarország tapasztalata…
Tovább olvasom >Új szintre lépnek a magyar-georgiai agrárkapcsolatok
A mezőgazdaság területén különösen fontos az együttműködés, hiszen Magyarország tapasztalata…
Tovább olvasom >A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szakácshiány miatt bezárásokra készül Wang mester
Wang mester, a főváros legismertebb kínai vendéglőse kénytelen felfüggeszteni két,…
Tovább olvasom >Többen választják a klimatizált éttermeket
A nyári hőségben a klimatizált vendégtér nem csupán komfortot, hanem…
Tovább olvasom >Az amerikai reklám legszexistább print hirdetései – A nap képe
Egy hirdetéscsokor a reklámtörténet „szégyenletes időszakából”; nem véletlen, hogy egy,…
Tovább olvasom >