Taroltak a François pezsgők a világ egyik legrangosabb borversenyén
A világ egyik legjelentősebb szakmai megmérettetésén ért el ragyogó sikereket a François pezsgőmárka. A németországi Mundus Vini Spring Tasting borversenyen ötvenöt ország, kétszázötven borszakértőjének véleménye alapján két kiváló François pezsgő – a François President Brut és a Louis François & Co. Brut Nature Nyerspezsgő – is learathatta a babérokat, ezzel egyszersmind erősítve a márka nemzetközi elismertségét.
A közel negyedszázados múltra visszatekintő németországi Mundus Vini Spring Tasting borversenyen évről évre a világ élvonalába tartozó borok és pezsgők mérettetnek meg. A verseny zsűrije négy napon át több mint hatezer tétel közül választja ki a legjobbnak ítélt nyerteseket. A mintegy kétszázötven borszakértőt számláló bírálóbizottság az idén a François President Brut és Louis François & Co. Brut Nature Nyerspezsgőjének is ítélt aranyérmet, elismerve ezzel e termékek kivételes kvalitásait.
A François pezsgők kizárólag tradicionális eljárással, az Etyek-Budai borvidékről, saját termőterületről származó Chardonnay és Pinot Noir szőlőkből készülnek. A titok abban rejlik, hogy a készítők hűek a hagyományokhoz, ám mindig nyitottak az újításokra, így szavatolva a magas minőséget és egyediséget.
„Az 1886-ban alapított François pezsgőcsalád 1982-től található meg a Törley palettáján, a nyerspezsgőt, mint kategóriát pedig a 2000-es évek elején, itthon elsőként mutattuk be a nagyközönségnek, felismerve, hogy a fogyasztóknak igénye van egy igazán különleges ízvilágra”
– mondta Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet marketingvezetője. Hozzátette, hogy a François márka pezsgői szakmai szempontból is inspirálóak.
„Dosage nélkül ez a pezsgőtípus nemcsak az ínyencek kedvence, hanem a pezsgőmesterek egyik legnagyobb kihívása is, hiszen itt a legapróbb hibák is könnyen észrevehetővé válnak.”
– tette hozzá Koczuba Róbert a pincészet pezsgőmestere.
A pezsgők világában a Brut és a Brut Nature közötti különbség elsősorban a cukortartalomban rejlik. Míg a Brut pezsgők esetében egy minimális mennyiségű expedíciós likőr kerül hozzáadásra, ezzel finomhangolva az ízvilágot, addig a Brut Nature – vagy más néven Zero Dosage – pezsgőknél a pezsgőmesterek elhagyják a dosage-t. Ennek eredményeként a Brut Nature pezsgők a maguk természetes tisztaságában mutatják meg a Nyerspezsgő karakterét, kiemelve annak minden apró árnyalatát.
A François President Brut és a Louis François & Co. Brut Nature Nyerspezsgő nemzetközi sikere is alátámasztja, hogy a François pezsgők nemcsak itthon, de nemzetközi viszonylatban is elismertek. Megmutatkozik bennük a pezsgőpincészet tisztelete a több mint egy évszázados hagyományok és a minőség iránt.
Kapcsolódó cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere
A magyar bor sikere közös érdek, egyúttal nemzetépítő erő is,…
Tovább olvasom >További cikkeink
EY-kutatás: a fogyasztói benyomásnak kulcsszerepe van az üzleti sikerben
A fogyasztói benyomás kulcsszerepet játszik az üzleti sikerben, a legtöbb…
Tovább olvasom >myPOS bemutatja a Tap to Pay funkciót iPhone-on Magyarországon
Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező myPOS fizetési szolgáltató bevezeti a…
Tovább olvasom >Idén is folytatódott a Nestlé és a Zyntern mentorprogramja: újabb fiatalok kaptak támogatást a sikeres karrierépítéshez
A Nestlé globális kezdeményezésének részeként Magyarországon 2014-ben indult el a Nestlé…
Tovább olvasom >