Tanyasi termékek rendszeres vására indult Szegeden
Csongrád megyei tanyagazdák kínálják az általuk előállított minőségi élelmiszereket hétfőtől hetente két alkalommal Szegeden a Mars téri piac nagycsarnokában.
Kispál Ferenc, a Csongrád Megyei Agrárkamara átmeneti elnöke a helyszínen elmondta, a vásárt a Vidékfejlesztési Minisztérium második éve folyó, a tanyasi termékek piacra jutását segítő programjának köszönhetően szervezhették meg.
Az április 30-ig tartó kezdeményezés célja, hogy a fogyasztók megismerhessék a tanyagazdák értékes termékeit, és kölcsönös bizalom alakuljon ki a termelők és a fogyasztók között. A vásárlók pontosan megismerhetik, honnan származik az áru, amely minőségére garancia lehet a személyes találkozás – közölte az agrárszakember.
Az elnök tudatta, a jövőben szeretnének kapcsolatot kiépíteni a zöldségeket, gyümölcsöket, biotermékeket, mézet, lekvárt, szörpöket, fűszernövényeket, bort, valamint hűtést nem igénylő húsárut, tejtermékeket készítő termelők és a helyi vendéglátósok, kiskereskedők között is.
Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, a hétfőnként és péntekenként megrendezett vásáron a tanyagazdáknak nem kell sem helypénzt, sem parkolási díjat fizetniük.
A szakember közölte, mivel az utóbbi időszakban érezhetően megnőtt a vásárlói igény a hazai, helyben előállított termékek, a régi, hagyományos ízek iránt, a zömében a homokháti és vásárhelyi tanyákon előállított áruk piacra jutását segítő akció várhatóan április után is folytatódik. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >