Buda gazdagabb kerületeiben másképp működik egy étterem, mint ugyanolyan kategóriájú társai Pesten. Vendégei nem a kalandot keresik, hanem az otthonosságot. Ezt a törvényszerűséget ismerték fel a Hegyvidék bevásárlóközpontban nyílt Tanti étterem működtetői is, akik gyorsan meg is változtatták a korábban itt regnáló, gyorsan hanyatló ágba kerülő Bruno & Brunóra jellemző enteriőrt: enyhítették a környezet indusztriális jellegét, puhábbá, emberközelibbé tették a helyet sok vidám szín és új berendezési tárgyak alkalmazásával.
A konyha minőségét Pesti István séf neve szavatolja, aki jórészt már összeszokott csapattal dolgozik itt. Stílusára a „kortárs magyar konyha” kifejezés illik a legjobban, ami a magyar értékeket képviselő főzést jelenti a modern technológiák és a világtrendek alkalmazásával. Az igényesség és az itt-ott meghökkentőnek tűnő párosítások eredményét igazolni látszik a rövid működés után kapott, 14 pontot érő értékelés is a G&M Kalauztól.
A 66 férőhelyes étteremnek (+ 34 szék a teraszon) a tervek szerint fél-másfél év alatt kell „kinőnie magát”, azaz hoznia a sikert. Már most erős a déli menüztetés, amikor a heti „váltásban” készülő, közérthetőbb fogások közül lehet 2 vagy 3 fogást választani 2600, illetve 3200 forintért. A főfogások ára 3750–6850 Ft, a bő 30-féle palackos bor 4500–19500 forintért elérhető, vagy kéttucatnyit pedig poharaztatva is lehet rendelni. A sört néhány magyar kézműves fajta képviseli.
Budapest, Apor Vilmos tér 11–12.; Séf: Pesti István
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >