Tájjellegű magyar ízek gyűjtői
Az AMC által működtetett HA-GYOMÁNYOK-ÍZEK-RÉGIÓK (HÍR)
programot a Vidékfejlesztési Minisztérium 1998-ban indította el az Európai Unió Euroterroirs kezdeményezéséhez csatlakozva.A HÍR program célkitűzése, hogy létrehozza Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeinek gyűjteményét, és előmozdítsa gazdasági hasznosításukat. Eddig 300, a magyar gasztronómiai kultúra részét képező hagyományos és tájjellegű élelmiszer szakmai-történeti leírása készült el, régiónként és azon belül ágazati bontásban.
A program keretei között került megrendezésre augusztus 28–29-én a városligeti Vajdahunyadvárban a HÍR-es Íznapok elnevezésű különleges történeti íz-utazás és számos, a témához illő színes program. A harmadik alkalommal megvalósult látványos esemény fő célja a HÍR élelmiszer-gyűjteményben szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele, terjesztésük támogatása volt.
A színes és vidám hétvégén a Városligetben a gyűjtemény jó néhány termékét megkóstolhatták, sőt egyes specialitások készítését a helyszínen meg is tekinthették a látogatók. A minőség jegyében a HÍR-gyűjteményben szereplő élelmiszerek mellett helyet biztosítottak a szervezők a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékeknek is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >