Tabasco újdonságok
Novemberben Budapesten járt Gary Evans, a TABASCO® nemzetközi séfje, és, ha már itt volt, izgalmas előadás keretében mutatta be a számunkra még új TABASCO® ízeket. A szakember az esemény végén néhány kérdésünk megválaszolására is talált időt.
Mi alapján döntenek a termékfejlesztésekről?
A fogyasztók mindig keresik az új ízeket, ám minden országban az ottani ízlésnek megfelelőeket. Így az újdonságok bevezetéséről annak alapján döntünk, milyen termékek vannak jelen az adott piacon, és milyen lehet egy-egy új íz fogadtatása. Szortimentünk 7 különböző ízváltozatot tartalmaz, ezeket 187 országba szállítjuk. Természetesen az Original TABASCO® Red Pepper Sauce a legnépszerűbb; részaránya az összes eladásban eléri a 90 százalékot – és a zöld Jalapeñó paprika szósz, ami Önöknél is kapható minden kereskedelmi csatornában. A magyar horecában a Habanero Sauce, és talán a füstölt piros jalapeño paprikából készült Chipotle Sauce termékeket tervezzük bemutatni, a kereskedelemben pedig a fokhagymás ízesétésű Garlic Pepper Sauce-t.
Hogyan érlelik a szószt?
– A paprikát kézzel szedik le, majd apró darabokra törik. Csak sót adnak hozzá, ám azt sem az íz miatt, hanem a tartósításhoz. Az érleléshez whiskys hordókat használnak: ezekbe töltik a paprikamasszát, majd lefedik őket, és durva sót tesznek a fedél tetejére. Az érlelés célja a gázok és a nedvesség elpárolgásának elősegítése, időtartama nagyjából 6 hét – a végeredmény 3 évig tartó pihentetés után kerül az üvegekbe. Folyamatosan 65 000 hordónk van használatban, ezeket whiskey-főzdéktől vásároljuk, és 50–60 évig használjuk.
Mit adhat e termék a magyar konyhához?
A TABASCO® illik az Önök ízléséhez, hiszen a magyarok szeretik a paprikát, a csípős ízeket.
A fermentáció után a TABASCO® az „umami” (az alapvetően édes, savanyú, sós és keserű mellett ötödiknek tekintett, sós–pikáns, húsra hasonlító) ízhez áll közel. Nemcsak csípős, de elősegíti az ételek saját ízének kiemelését is. Illik a pizzához, a különféle salátákhoz és mártogatós szószokhoz, koktélokhoz, sőt desszertekhez is. Ahogy erről ma este Önök is meggyőződhettek! (x)
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Kiberbiztonság = üzleti érdek
A digitalizáció mindennapjaink szerves részévé vált, ám a technológiai fejlődés…
Tovább olvasom >Bekuckózós élmény a novemberi hűvös napokra!
Megérkezett a limitált kiadású Mizo narancsos-csoki ízű tejital! Nincs is melengetőbb…
Tovább olvasom >Aranyérmes borok a Lidl kínálatában
A Lidl Magyarország tíz évvel ezelőtt kötelezte el magát a…
Tovább olvasom >