Szombaton lesz a legnagyobb hazai beltéri borkóstoló Budapesten
Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; a legnagyobb magyarországi beltéri borkóstoló programjában immár mesterkurzusok is helyet kapnak.
A rendezvény az eddiginél is nagyobb területen, a Millenáris B, C és D épületében várja a vendégeket – közölték az MTI-vel a szervezők.
Mint hangsúlyozták, a rendezvény a legnagyobb magyarországi borbemutató. A sétáló kóstolón Tokajtól Zaláig szinte minden hazai borvidék képviselteti magát, de számos határon túli magyar pincészet is részt vesz a Borjour Magnumon.
A 220 magyar borászat mellé 15 külföldi pincészet is érkezik, így olasz, spanyol, osztrák, horvát, szlovén és montenegrói borokat is kóstolhatnak a látogatók.
Az idei rendezvény újdonsága, hogy a Millenáris felújított D épületében Fiáth Attila borakadémikus tart mesterkurzust a champagne-i pezsgőstílusokról és a magnum palackokról.
A rendezvény kiállítói listája és programjai a https://borjour.hu/rendezvenyek/borjour-magnum-2019 honlapon érhetők el. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >