Szobaszerviz helyett ételrendelés
A foodora nemzetközi felmérése szerint Budapesten, Bécsben és Prágában is 10%-kal nőtt az ételrendelések száma szállodai és hostelcímekre.
A cikk a Trade magazin 2025/8-9. lapszámában olvasható.
A turisták egyre gyakrabban választják az appokat a hagyományos szobaszerviz helyett: a legtöbben hamburgert, pizzát, illetve amerikai, magyar és olasz fogásokat rendelnek. Ez a trend a vendéglátás számára kettős kihívást jelent: egyrészt alkalmazkodni kell az új fogyasztói igényekhez, másrészt lehetőség nyílik arra, hogy a helyi kínálatot célzottan elérjék az ételfutárokon keresztül.
A belföldi turizmusban is erősödik a jelenség – a Balaton környékén például 70%-kal nőtt a rendelések száma tavaly nyár óta, ahol a sajtos-tejfölös lángos, a hekk és a klasszikus lángos a legnépszerűbb. Az adatok jelzik: a turisták étkezési szokásai átalakulnak, és a rugalmasságot, valamint a helyi specialitások gyors elérhetőségét keresik.
Kapcsolódó cikkeink
GLS az innováció élvonalában
A GLS Hungary az elmúlt években látványos fejlesztésekkel formálta újra…
Tovább olvasom >Nem a méret számít, hanem a partnerség – A Dunapacknál a kis ügyfelekre is nagy figyelem jut
Interjú Szőnyi Zoltánnal, a Dunapack Packaging értékesítési igazgatójával A csomagolóiparban…
Tovább olvasom >Gyorsabban, zöldebben, okosabban – Ez ma az FMCG-szállítmányozás minimuma
Infláció, sofőrhiány, szigorodó szabályozás és zöld elvárások – ezek egyszerre…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az olasz idegenforgalomban dolgozók eltérően értékelik a nyári szezon eredményeit
Olaszország idegenforgalma kiválóan szerepelt a turizmusért felelős miniszter, Daniela Santanche…
Tovább olvasom >A New Level Empire és a Fish! is fellép a hétvégi Balatonfüredi Borheteken
A New Level Empire és a Fish! is fellép mások…
Tovább olvasom >A világ leszórakoztatóbb szigetei – A nap képe
Az utolsó igazi nyaralós napokban – talán utoljára – még…
Tovább olvasom >