Szobaszerviz helyett ételrendelés

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 08. 26. 17:07

A foodora nemzetközi felmérése szerint Budapesten, Bécsben és Prágában is 10%-kal nőtt az ételrendelések száma szállodai és hostelcímekre.

A cikk a Trade magazin 2025/8-9. lapszámában olvasható.

A turisták egyre gyakrabban választják az appokat a hagyományos szobaszerviz helyett: a legtöbben hamburgert, pizzát, illetve amerikai, magyar és olasz fogásokat rendelnek. Ez a trend a vendéglátás számára kettős kihívást jelent: egyrészt alkalmazkodni kell az új fogyasztói igényekhez, másrészt lehetőség nyílik arra, hogy a helyi kínálatot célzottan elérjék az ételfutárokon keresztül.

A belföldi turizmusban is erősödik a jelenség – a Balaton környékén például 70%-kal nőtt a rendelések száma tavaly nyár óta, ahol a sajtos-tejfölös lángos, a hekk és a klasszikus lángos a legnépszerűbb. Az adatok jelzik: a turisták étkezési szokásai átalakulnak, és a rugalmasságot, valamint a helyi specialitások gyors elérhetőségét keresik.

Kapcsolódó cikkeink