Ha nemrégiben a krumplipüréről leírtuk (Trade magazin 2009/5), a kijelentés talán még inkább vonatkozik a rizsre, mint köretre: ízében, színében ezerféleképpen variálható. Élve sokszínűségével, viszonylag egyszerűen és olcsón fokozhatjuk az étkezés élményét. A mi kedvencünk a budapesti Apetito étterem élénk színű „rizspiláfja” lett, amit ők vargányás csirke mellé adnak: apróra (a rizsszemnél alig nagyobbra) vágott zöldségeket kevés vajon sóval, borssal, zöldfűszerekkel dinsztelnek, hozzáteszik a rizst, kevés alaplevet, és készre párolják.
Nemcsak a rizs ízét gazdagítja, de elegáns is, ha csíkozott zöld és fekete olajbogyóval párolják, vagy szárított paradicsommal, esetleg angol zellerrel – utóbbiba belekeverve szárított chiliszálakat is láttunk a bükfürdői Caramell hotelben. Rendkívül látványosak a „festett” rizsek; talán a legeredetibb, amikor tintahalfestékkel színezik – feketére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: szilveszterkor Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb a belföldi utazók körében
Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Szeged és Pécs a…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >