Ha nemrégiben a krumplipüréről leírtuk (Trade magazin 2009/5), a kijelentés talán még inkább vonatkozik a rizsre, mint köretre: ízében, színében ezerféleképpen variálható. Élve sokszínűségével, viszonylag egyszerűen és olcsón fokozhatjuk az étkezés élményét. A mi kedvencünk a budapesti Apetito étterem élénk színű „rizspiláfja” lett, amit ők vargányás csirke mellé adnak: apróra (a rizsszemnél alig nagyobbra) vágott zöldségeket kevés vajon sóval, borssal, zöldfűszerekkel dinsztelnek, hozzáteszik a rizst, kevés alaplevet, és készre párolják.
Nemcsak a rizs ízét gazdagítja, de elegáns is, ha csíkozott zöld és fekete olajbogyóval párolják, vagy szárított paradicsommal, esetleg angol zellerrel – utóbbiba belekeverve szárított chiliszálakat is láttunk a bükfürdői Caramell hotelben. Rendkívül látványosak a „festett” rizsek; talán a legeredetibb, amikor tintahalfestékkel színezik – feketére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest a Condé Nast Traveller toplistáján: a főváros a 19. helyen Európa legjobb városai között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Marriott elindította szabadtéri fókuszú márkáját: Outdoor Collection by Marriott Bonvoy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >