Ha nemrégiben a krumplipüréről leírtuk (Trade magazin 2009/5), a kijelentés talán még inkább vonatkozik a rizsre, mint köretre: ízében, színében ezerféleképpen variálható. Élve sokszínűségével, viszonylag egyszerűen és olcsón fokozhatjuk az étkezés élményét. A mi kedvencünk a budapesti Apetito étterem élénk színű „rizspiláfja” lett, amit ők vargányás csirke mellé adnak: apróra (a rizsszemnél alig nagyobbra) vágott zöldségeket kevés vajon sóval, borssal, zöldfűszerekkel dinsztelnek, hozzáteszik a rizst, kevés alaplevet, és készre párolják.
Nemcsak a rizs ízét gazdagítja, de elegáns is, ha csíkozott zöld és fekete olajbogyóval párolják, vagy szárított paradicsommal, esetleg angol zellerrel – utóbbiba belekeverve szárított chiliszálakat is láttunk a bükfürdői Caramell hotelben. Rendkívül látványosak a „festett” rizsek; talán a legeredetibb, amikor tintahalfestékkel színezik – feketére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >