Szigorodnak az élelmiszerjogi szabályok Európában
A közösségi élelmiszerjogi szabályok szigorítását fontolgatja az Európai Bizottság a magyarországi átcímkézési botrányok nyomán.A közelmúlt botrányainak fényében a Bizottság mérlegeli a
közösségi jogszabályok módosítását. A szigorítások célja, hogy a jogszabályok a
nyomon követhetőséget javítva részletesen meghatározzák azt a minimális
információt, amelyet a szállítmányokról meg kell adni, másrészt, hogy
kötelezzék az élelmiszeripari vállalkozókat, hogy a nagykereskedelmi forgalomra
és a hűtőházi tárolásra szánt címkéken tüntessék fel a fagyasztás időpontját,
tiltsák meg a hűtőházakban történő újracsomagolást, illetve az élelmiszerlánc
bármely szakaszában a dátum megváltoztatásának a lehetőségét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >„Ez egy politikai termék” – Az árrésstopról és a kiskereskedelem válságáról beszélt az MNKSZ főtitkára
Szakmailag nem indokolható, mégis maradhat – így foglalható össze az…
Tovább olvasom >A FAO elismerésben részesíti a fiatal gazdákat
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelöléseket vár a Fiatal…
Tovább olvasom >