Szigorít frisshús-fenntarthatósági sztenderdjein a Coop Hollandiában
A Coop Netherlands két éven belül csak olyan friss húst kínál legújabb vállalása szerint, amely legalább egy csillagot kapott a Beter Leven minőségi tanúsítás során. A lépés része a kereskedelmi lánc azon kísérletének, mely során fenntarthatósági sztenderdjeit kívánja szigorítani. A fenntarthatóbb termékekre átállásból egyelőre a megfelelő ellátás okán kimaradtak a darált húsok.
A Beter Leven minőségi tanúsítvány egy állatjóléti minősítés, amely bizonyítja, hogy az elvei mentén tenyésztett állatok a hagyományos állattenyésztő telepeknél megfelelőbb körülmények között élnek.
A cég azon túl, hogy gondoskodik a fenntarthatóbb frisshús-áruról, növényi alapú húshelyettesítők bevezetésén is dolgozik.
Kapcsolódó cikkeink
Sejttenyésztett marhazsírral lépne piacra Európában a Mosa Meat
A holland Mosa Meat kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz…
Tovább olvasom >A brit Co-opban terjeszkedik a Beyond Meat
A Beyond Meat növényi alapú alternatívái már az Egyesült Királyság…
Tovább olvasom >Kétségbe vonja a Foodwatch a növényi húshelyettesítők egészségességét
A „Veganuary” alkalmából a Foodwatch fogyasztóvédelmi szervezet 15 tisztán növényi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Flórián László irányítja áprilistól a Praktikert
Új ügyvezető igazgató irányítja 2025. áprilisától a magyar tulajdonú, országos…
Tovább olvasom >A szolgáltatások drágulása hajtja az inflációt – nem az élelmiszerek
Bár a közbeszédben és a kormányzati intézkedések fókuszában továbbra is…
Tovább olvasom >MLBKT: márciusban további fellendülést jelez a BMI
A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított márciusi értéke 51,2 – közölte…
Tovább olvasom >