Szigorít frisshús-fenntarthatósági sztenderdjein a Coop Hollandiában
A Coop Netherlands két éven belül csak olyan friss húst kínál legújabb vállalása szerint, amely legalább egy csillagot kapott a Beter Leven minőségi tanúsítás során. A lépés része a kereskedelmi lánc azon kísérletének, mely során fenntarthatósági sztenderdjeit kívánja szigorítani. A fenntarthatóbb termékekre átállásból egyelőre a megfelelő ellátás okán kimaradtak a darált húsok.
A Beter Leven minőségi tanúsítvány egy állatjóléti minősítés, amely bizonyítja, hogy az elvei mentén tenyésztett állatok a hagyományos állattenyésztő telepeknél megfelelőbb körülmények között élnek.
A cég azon túl, hogy gondoskodik a fenntarthatóbb frisshús-áruról, növényi alapú húshelyettesítők bevezetésén is dolgozik.
Kapcsolódó cikkeink
Leépít a Nestlé csehországi gyárában
Nyolcvan munkahelyet szüntet meg a Nestlé a csehországi Krupka városában…
Tovább olvasom >Lassul a növényi húsalternatívák piaca – visszavonulót fúj a brit Tesco
Várhatóan nem teljesíti a brit Tesco azt a 2020-ban kitűzött…
Tovább olvasom >Sejttenyésztett marhazsírral lépne piacra Európában a Mosa Meat
A holland Mosa Meat kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: az egy évvel korábbihoz képest 2,6, az előző hónaphoz mérten 1,3 százalékkal mérséklődött az ipari termelés májusban
2025 májusában az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >Egyre profibban vásárolunk
Rendhagyó helyszínen, a SPAR Regnum Húsüzem és Oktatóközpontban tartotta meg…
Tovább olvasom >Bővült az AutoWallis gépjármű-értékesítése az első félévben
Elsősorban akvizíciók hajtották az AutoWallis Csoport gépjármű-értékesítésének 3,4 százalékos növekedését…
Tovább olvasom >