Együttműködik a Szent István Egyetem az ENSZ-szel
A gödöllői székhelyű Szent István Egyetem és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) Budapesten található Európai és Közép-Ázsiai Irodája eddigi eseti együttműködését egy hivatalos egyetértési megállapodás váltja fel. Kiemelt közös cél, ahogy az a megállapodásban is megjelenik, tevékenységeik összehangolása „a fenntartható fejlődésért az élelmezésbiztonság terén az európai és a közép-ázsiai régióban”.
A FAO-ösztöndíj eddig is lehetőséget teremtett a tehetséges fiataloknak, hogy az egyetemen megszerzett tudást és gyakorlati tapasztalatokat a diploma után, visszatérve a hazájukba, minél hatékonyabban tudják hasznosítani. A most aláírásra kerülő megállapodás további lehetőségeket teremt a tudásmegosztásra olyan égető mezőgazdasági témákban, mint az agrárinnováció, az állatjólét témaköre vagy a klímaváltozással és növényvédelemmel kapcsolatos területek. //
Kapcsolódó cikkeink
Nőtt a FAO élelmiszerár-index áprilisban
A főbb gabona- és húsfélék, illetve a tejtermékek drágulásától fűtve…
Tovább olvasom >ENSZ: A lakosság élelmezéséhez elengedhetetlen a fenntartható vízgazdálkodás
Ahhoz, hogy Európa és Közép-Ázsia lakosságának étel kerüljön az asztalára,…
Tovább olvasom >Stratégiai megállapodást kötött a Temu és a DHL
Stratégiai együttműködést jelentett be a kínai PDD Holdings tulajdonában álló…
Tovább olvasom >További cikkeink
Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között…
Tovább olvasom >Mélytechnológiai központot nyit a Nestlé az innováció felgyorsítására
Új mélytechnológiai központ létrehozását tervezi a Nestlé Svájcban, hogy megerősítse…
Tovább olvasom >Új saját márkás hús-termékcsaládot vezet be a Lidl az USA-ban
A Lidl US első alkalommal vezet be saját márkás frisshús-termékcsaládot…
Tovább olvasom >