Szennyezettség miatt zárolt a Tortellino Kft.
A Tortellino Kft. több, 2009. szeptemberig fogyasztható tortellini, ravioli és lasagne termékét zárolta a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag toxin szennyezettsége miatt.
A Tortellino Kft. közleménye szerint június 26-án a Diamant International Malom Kft. jelezte, hogy az általa a Tortellino Kft. felé leszállított tésztaipari durumdara tétel az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott, ezért a társaság azonnal hatósági bevizsgálást kért. A Tortellino Kft. saját hatáskörben az érintett lisztet és az abból készült termékeket azonnal zárolta, illetve a kereskedelmi partnerekkel a már kiszállított termékeket zároltatta. A zárolás érintette egyebek mellett az 500 és a 250 grammos sajtos, sonkás, gombás, és tricolor tortelliniket, az 500 és 250 grammos sonkás raviolit, valamint az 500 grammos lasagnét.
A társaság hangsúlyozta, hogy a zárolás csak és kizárólag a leírt termékekre vonatkozik, egyéb és a fentiektől eltérő fogyaszthatósági idővel gyártott termékek biztonsággal fogyaszthatók.
A zárolás alatt lévő termékek vizsgálata folyamatban van, amelynek eredményéről a vásárlókat tájékoztatni fogja a cég. Az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszik, árát visszatérítik. A Tortellino Kft. hangsúlyozza, hogy az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos előírásokat eddig és a továbbiakban is a legkövetkezetesebben betartja – tudósít a ProfitLine.hu.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >