Szennyezettség miatt zárolt a Tortellino Kft.
A Tortellino Kft. több, 2009. szeptemberig fogyasztható tortellini, ravioli és lasagne termékét zárolta a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag toxin szennyezettsége miatt.
A Tortellino Kft. közleménye szerint június 26-án a Diamant International Malom Kft. jelezte, hogy az általa a Tortellino Kft. felé leszállított tésztaipari durumdara tétel az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott, ezért a társaság azonnal hatósági bevizsgálást kért. A Tortellino Kft. saját hatáskörben az érintett lisztet és az abból készült termékeket azonnal zárolta, illetve a kereskedelmi partnerekkel a már kiszállított termékeket zároltatta. A zárolás érintette egyebek mellett az 500 és a 250 grammos sajtos, sonkás, gombás, és tricolor tortelliniket, az 500 és 250 grammos sonkás raviolit, valamint az 500 grammos lasagnét.
A társaság hangsúlyozta, hogy a zárolás csak és kizárólag a leírt termékekre vonatkozik, egyéb és a fentiektől eltérő fogyaszthatósági idővel gyártott termékek biztonsággal fogyaszthatók.
A zárolás alatt lévő termékek vizsgálata folyamatban van, amelynek eredményéről a vásárlókat tájékoztatni fogja a cég. Az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszik, árát visszatérítik. A Tortellino Kft. hangsúlyozza, hogy az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos előírásokat eddig és a továbbiakban is a legkövetkezetesebben betartja – tudósít a ProfitLine.hu.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – Országos összefogás az iskolakezdéshez
Immár ötödik alkalommal hirdeti meg közös tanszergyűjtő akcióját a Magyar…
Tovább olvasom >10 millió forinttal támogatja a nehéz sorsú fiatalokat a Lidl
Nagy érdeklődés övezte a Lidl és a Tisza Cipő kollaborációja…
Tovább olvasom >Műanyag-cunami helyett üvegforradalom
Miközben a fenntarthatóság központi téma lett, több millió tonna műanyag-csomagolás…
Tovább olvasom >