Szennyezettség miatt zárolt a Tortellino Kft.
A Tortellino Kft. több, 2009. szeptemberig fogyasztható tortellini, ravioli és lasagne termékét zárolta a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag toxin szennyezettsége miatt.
A Tortellino Kft. közleménye szerint június 26-án a Diamant International Malom Kft. jelezte, hogy az általa a Tortellino Kft. felé leszállított tésztaipari durumdara tétel az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott, ezért a társaság azonnal hatósági bevizsgálást kért. A Tortellino Kft. saját hatáskörben az érintett lisztet és az abból készült termékeket azonnal zárolta, illetve a kereskedelmi partnerekkel a már kiszállított termékeket zároltatta. A zárolás érintette egyebek mellett az 500 és a 250 grammos sajtos, sonkás, gombás, és tricolor tortelliniket, az 500 és 250 grammos sonkás raviolit, valamint az 500 grammos lasagnét.
A társaság hangsúlyozta, hogy a zárolás csak és kizárólag a leírt termékekre vonatkozik, egyéb és a fentiektől eltérő fogyaszthatósági idővel gyártott termékek biztonsággal fogyaszthatók.
A zárolás alatt lévő termékek vizsgálata folyamatban van, amelynek eredményéről a vásárlókat tájékoztatni fogja a cég. Az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszik, árát visszatérítik. A Tortellino Kft. hangsúlyozza, hogy az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos előírásokat eddig és a továbbiakban is a legkövetkezetesebben betartja – tudósít a ProfitLine.hu.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >