Széll Tamás a zsűrielnök
Széll Tamás vezeti a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijét júniusban Torinóban. A zsűri 14 nagynevű séfből áll, köztük lesz a francia Jerome Bocuse és a Bocuse d’ Or jelenlegi elnöke, a verseny alapítójának fia, az olasz Enrico Crippa, a 2018-as verseny európai döntőjének elnöke, valamint az ugyancsak olasz sztárséf, Carlo Cracco. Ez lesz az első alkalom, hogy a Bocuse d’Or szakácsverseny Olaszországban zajlik: június 10. és 12. között húsz európai szakács méri össze erejét. Magyarországot a 25 éves Pohner Ádám képviseli, aki a bemutatott program szerint június 11-én versenyez. A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományairól ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet.
A versennyel egy időben szintén Torinóban zajlik a Cukrászati Világkupa. Mindkét verseny központi helyszíne az egykori Fiat-autógyárból kialakított Lingotto területe, ahol 1300 néző figyelheti a szakácsok munkáját. //
Kapcsolódó cikkeink
Bocuse d’Or: Tizenharmadik hely és legjobb tál különdíj Magyarországnak
A világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Bocuse d’Oron Magyarország…
Tovább olvasom >A magyar Bocuse d’Or csapat promóciós filmje – A nap videója
Január 26-án versenyez a Bocuse d’Or idei döntőjén a magyar…
Tovább olvasom >Történelmi győzelem az ifjúsági szakács VB-n
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >