SZEGA hét: „megunhatatlan olasz ízek”
2015. június 8-12 között a SZEGA Foods az ICE-Agenzia Olasz külkereskedelmi intézettel együttműködve, az ’Italian Festival’ programsorozat keretein belül szervezi meg az I. SZEGA olasz hetet. A szervezők célja, hogy megismertessék a vásárlókkal az olasz kultúrát és gasztronómiájának sokszínűségét.
Az olaszok gasztronómiája az egyik legismertebb és legkedveltebb a világon, gyökerei a Római birodalomig nyúlik vissza. Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, és egy nagy fontosságú program. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják. Ennek köszönheti az itáliai gasztronómia hihetetlen változatosságát. Pizza, Pasta, Tiramisu. Általában ezek jutnak először eszünkbe az olasz konyháról. Ám ennek az országnak konyhája ennél sokkal gazdagabb és sokkalta árnyaltabb.
Az ingyenes rendezvény népszerűsítése érdekében élménydús programokat szervezünk, melyeket az „Olasz alapanyagok a konyhában” mottóra alapoztunk. Június 8. Hétfő, 10:00- A SZEGA OLASZ HÉT ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA- Maria Assunta Accili nagykövetasszony közreműködésével felvágjuk a nagy olasz ikonokat, mint Óriás Provolone, Grana Padano és Gigantikus Mortadella, felavatva ezzel a gasztronómiai hetét.
Június 9. Kedd, 12:00-14:00 illetve 16:00-18:00- Olasz sajtok és gasztronómia; Olasz sajtok a konyhában- Vendégeink betekintést nyerhetnek a kiváló minőségű olasz sajtokból készülő sajttál rejtelmeibe, illetve a legjobb receptek felhasználásával ismertetjük a nemzet sajtjainak sokszínűségét
Június 10. Szerda, 12:00-14:00 illetve 16:00-18:00- Olasz sajtok és gasztronómia; Az olasz sonkatörténelem az Ön asztalán-, a hét közepén a sonkáké a főszerep. Vendégeinket a tradicionális sonkák sokszínűségével együtt tanítjuk meg egy íncsiklandozó tál elkészítésére.
Június 11, Csütörtök és Június 13, Szombat 12:00-14:00 illetve 16:00-18:00- Flaming Wheel Parmigiano; A lángoló parmezán- Egy nem mindennapi attrakció keretein belül séfünk a tradicionális tésztákat egy Lángoló Parmezán közepében készíti el, bevezetve ezzel vendégeinket az olasz tészták világába és elkészítésének rejtelmeibe.
Június 12, Péntek 9:00-20:00 óráig- Olaszország a balzsamecetek hazája- Vásárlóink kíváncsiságát eladóink szakértelmének köszönhetően egész nap csillapítjuk, az üzletünkben kapható, egyedülálló balzsamecet és balzsamecet krémek bemutatásával, felhasználásával és helyes alkalmazásával.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk egy kis olasz hangulattal fűszerezve.
A SZEGA Foodsról
A SZEGA Camembert Kft. 1994 óta meghatározó része a magyar gasztrokultúrának. Működését 10 négyzetméteren kezdte, folyamatosan fejlődve napjainkban közel 500 négyzetméteren tevékenykedik. A SZEGA Market (Budagyöngye bevásárlóközpont, 1026, Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 121) Magyarországon egyedülálló Gourmet Szupermarket immáron 10. alkalommal nyerte el a Best of Budapest címet.
A szupermarketekhez hasonlóan termékei nem merülnek ki a sajtféleségek, sonkák, pástétomok, csokoládék, tészták világában, de minden Európai, Európán kívüli és hazai tradicionális és kiemelkedő termékek is megfizethető áron érhetők el.
Az üzletben megtalálhatóak azon országok büszkeségei, melyek eredetvédettek, akár több száz éves hagyománnyal és gyártástechnológiával rendelkeznek. Boltunkban, több mint 3000 termék található, mely lefedi a szupermarket food áruválasztékát, kivéve a zöldség, gyümölcs szegmenst, mely azonban az idei év fejlesztési stratégiájában szerepel.
A napi fogyasztási cikkek mellett, minden nap, változó kínálatú, frissen készülő, közkedvelt magyar és nemzetközi ételeket szolgál fel a hagyományok és új trendek világának ízét követve.
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyorséttermi nagyüzem: tovább nőtt a McDonald’s és a Burger King árbevétele, de egyre többe kerül a hamburger
Sikeres pénzügyi évet zárt 2024-ben a két legnagyobb gyorsétteremlánc Magyarországon:…
Tovább olvasom >Növelte piaci részesedését és árbevételét 2024-ben a Praktiker
A kihívásokkal teli környezetben is pozitív eredménnyel és piaci részesedésének…
Tovább olvasom >Stabil növekedéssel és zöld beruházásokkal zárta 2024-et a Vajda-Papír
Újabb eredményes évet zárt 2024-ben a Vajda-Papír Cégcsoport, Magyarország piacvezető…
Tovább olvasom >