Szárny csont nélkül
Sokan szeretik a csirkeszárnyat, sokan nem. Hogy kik vannak többen, nem tudni, de nem is lényeges: akik szeretik, azokra bátran építhetnek éttermek, étteremláncok is. Az USA-ban még csirkeszárnyevő versenyeket is rendeznek – a győztesek hihetetlen mennyiséget tudnak elfogyasztani pár perc alatt.A húst – legalábbis eddig így volt – a csontról kell leenni, leszopogatni, talán pont ez volt a varázsa a szárnyevésnek. Néhány hónapja azonban az egyik legnagyobb, szárnyra specializálódott amerikai szállító (Pierce Chicken) „feltalálta”, és csont nélkül kínálja a convenience csirkeszárnyat. Nos, pár éve a világ egyik legjobb szakácsának tartott Ferran Adriá adott vendégeinek olajban sült, filézett csirkelábat (értsd bőrt!). Extravagáns, mint Adriánál szinte minden, de hát az El Bulliban még a legkényesebb dámák is megesznek mindent. Ám erről a kasztrált csirkeszárnyról nekünk sokkal inkább a hámozott napraforgómag jut eszünkbe: vajon hány szotyolázó hajlandó megenni?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >