Szárny csont nélkül
Sokan szeretik a csirkeszárnyat, sokan nem. Hogy kik vannak többen, nem tudni, de nem is lényeges: akik szeretik, azokra bátran építhetnek éttermek, étteremláncok is. Az USA-ban még csirkeszárnyevő versenyeket is rendeznek – a győztesek hihetetlen mennyiséget tudnak elfogyasztani pár perc alatt.A húst – legalábbis eddig így volt – a csontról kell leenni, leszopogatni, talán pont ez volt a varázsa a szárnyevésnek. Néhány hónapja azonban az egyik legnagyobb, szárnyra specializálódott amerikai szállító (Pierce Chicken) „feltalálta”, és csont nélkül kínálja a convenience csirkeszárnyat. Nos, pár éve a világ egyik legjobb szakácsának tartott Ferran Adriá adott vendégeinek olajban sült, filézett csirkelábat (értsd bőrt!). Extravagáns, mint Adriánál szinte minden, de hát az El Bulliban még a legkényesebb dámák is megesznek mindent. Ám erről a kasztrált csirkeszárnyról nekünk sokkal inkább a hámozott napraforgómag jut eszünkbe: vajon hány szotyolázó hajlandó megenni?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >