Száraz muskotálypezsgő
A magyarok még mindig az édes pezsgőt preferálják, de egyértelmű elmozdulás tapasztalható a száraz, félszáraz ízek felé, és nem csak a drágább pezsgők kategóriájában. A Törley Pezsgőpincészet szakemberei a pezsgőkedvelők számára mintegy hiánypótlásként készítették el ezt az üde, friss száraz muskotálypezsgőt, a Törley Muscoseccot.
„Célunk, hogy az édes pezsgő fogyasztóinak mutassunk olyan száraz pezsgős alternatívát, amit ha megkóstol, csodálkozva azt mondja, ez milyen finom.” – mondta Lőrik Tamás a Törley termékmenedzsere.
Friss Cserszegi Fűszeres szőlőből készült zamatgazdag bort erjesztettünk pezsgővé, majd Irsai Olivér szőlő mustjával tettük még illatosabbá, finomabbá. Irsai Olivér musttal emeltük a pezsgő cukortartalmát 20 g/l-re, amely az illatokat, ízeket kiegészítve teljessé varázsolja az élményt.
Pohárba töltve megismerkedhetünk a karakteres muskotályos aromát sugárzó itallal, melyből a felszálló apró buborékok mutatják a pezsgő finomságát. Szájba véve a kortyot, a finom szén-dioxid tartalom kiemeli a Cserszegi és az Irsai aromagazdagságát.
Az ajánlott fogyasztási hőmérséklet betartása (5-7 °C) emeli a pezsgő értékeit, így lesz igazi az élmény. Baráti beszélgetések frissítő társaként, de zöldfűszeres tésztaételek kísérőjeként is ajánljuk.
Törley Józsefnek, a haladó szellemű iparos, kortársai között elsőként ismerte fel a reklám fontosságát, annak piacbefolyásoló szerepét. Korának mecénása és a művészet nagy pártolója volt. Teljesítményére büszke volt, aminek hangot is adott: „Nagy szorgalom és kitartás mellett sikerült nekem az eddig ismert champagne-i pezsgőboroknál sokkal kitűnőbbet előállítani.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >