Számos újdonság lesz a nyolcadik villányi Rozé Fesztiválon
Számos újdonsággal – köztük magyar-horvát kulináris kalandozásokkal, illetve stifolder- és kulenversennyel – várják július 13-án és 14-én a mintegy 30 programot kínáló nyolcadik villányi Rozé Fesztiválra a látogatókat.
A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint idén is a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínálnak a vendégeknek. Az ingyenes programsorozaton mintegy harminc borászat képviselteti magát.
Az idei újdonságokra térve közölték, hogy a közönség a magyar-horvát kulináris kalandozások és a határmenti régió borászatainak versenye mellett horvát néptáncbemutatón, illetve a délszláv ország borvidékeit bemutató kiállításon is részt vehet.
A Gasztroudvar látványkonyhájában a zgvacet elnevezésű horvát étel és a magyar tejfölös gombaragu kerül a középpontba. Szombat délelőtt a Diófás téren horvát-magyar főzőversenyt is tartanak.
Az összegzés kiemelte, hogy Villány lesz a házigazdája az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenynek is, amelyre magyar oldalról Baranya megye, horvát oldalról Verőce-Drávamente megye és Eszék-Baranya megye amatőr stifolder- és kulenkészítői nevezhetnek saját készítésű kolbászféléikkel.
Július 14-én délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók – zenés felvonulás kíséretében – három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.
A női és férfi kategóriában induló futóknak rozéfröccs, a gyerekeknek málnaszörp frissítőket is biztosítanak a verseny alatt. A zsűri nemcsak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli.
A vállalkozó kedvűek túravezető kalauzolásával szombat délelőtt járhatják be a Szársomlyó-hegyet, ahonnan páratlan kilátás nyílik a villányi borvidékre. A túrán minden résztvevőt borkuponnal jutalmaznak – jelezték a szervezők.
A közönség szórakoztatásáról pénteken a Péterffy Bori & Love Band, majd a Harold Zenekar, szombaton pedig a Vad Fruttik nagyszínpadi koncertje és a Ritmo de Conga Show latin bulija gondoskodik. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nagyot változtak a borfogyasztási szokások: ma már a könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat vásároljuk szívesen
Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Gyümölcsöző kapcsolatok a frissáru globális piacán
A FRUIT LOGISTICA, a világ vezető frissáru-ipari szakkiállítása, 2025. február…
Tovább olvasom >