Szalmonellával szennyezett fűszerpaprika-őrleményt hívott vissza a Lidl
Visszahívta a Lidl Magyarország a 100 grammos Mikado csemege-csípős fűszerpaprika-őrleményt, amelynek minőségmegőrzési ideje 2016. december 26-án jár le, mert saját minőségellenőrzési vizsgálatai során a termékben szalmonella-szennyezettséget mutattak ki.
A társaság csütörtökön közölte: kérik a vásárlókat, hogy a paprikát ne fogyasszák el, vigyék vissza a Lidl bármelyik üzletébe, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.
A Lidl hangsúlyozta, hogy a visszahívás csak azokat a termékeket érinti, amelyeken a december 26-i minőségmegőrzési idő mellett az L172-es tételszám szerepel, az áruházlánc által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.
A szalmonella baktériumok az alapos hőkezelést – sütést-főzést – követően elpusztulnak, azonban ezek hiányában az ételben elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak – hívták fel a figyelmet a Lidl Magyarország Bt. honlapján. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A Lidl a VEGANUÁR™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett
A Lidl Magyarország a VeganuárTM 2025 kiemelt élelmiszerlánc partnere lett.…
Tovább olvasom >A Lidl vásárlóinak köszönhetően közel 24 millió forintnyi adományt kapnak a rászoruló
Két hét alatt 15,5 millió forint értékű élelmiszeradomány-utalvány és közel…
Tovább olvasom >Baptista Szeretetszolgálat: 24 millió forintnyi adományt kapnak rászoruló családok a Lidl segítségével
A Lidl vásárlóinak köszönhetően közel 24 millió forintnyi adományt kapnak…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >