Szállodaszövetség: Magyarország bekerült a gasztronómiai elitklubba
Azzal, hogy Széll Tamás megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten, Magyarország még inkább felkerült a világ gasztronómiai térképére, bekerült a gasztronómiai elitklubba – mondta a szerdai eredményhirdetést követően a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az MTI-nek.
Nilai Ákos kiemelte: ez a díj a teljes magyar gasztronómiában és szállodaiparban dolgozókat arra kötelezi, hogy a továbbiakban még jobb teljesítményt és minőséget nyújtsanak a vendégek kiszolgálásában Magyarországon. Hozzátette: ez nagy feladatot ró a szakmára, ami elől nem térhet ki. Jelezte ugyanakkor, hogy például az oktatásban is adódnak feladatok, azt a mostani díj és a Michelin-csillagok fényében újra kell gondolni, Széll Tamás ugyanis sok fiatalnak lehet példaképe.
Nilai Ákos utalt arra, hogy Széll Tamás elsősége csapatmunka eredménye, amit ennek megfelelően kell értékelni. Dicsérte a szervezőket az esemény világszínvonalú megrendezéséért és a kiváló minőségű alapanyagok biztosításáért. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >HNT: hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >